Tanjug
Zorana Mihajlović

Srbija je završetkom Koridora 10 pokazala da je zemlja koja se povezuje sa regionom i Evropom, gleda u budućnost i teži ubrzanom razvoju, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Budućnost Srbije je u povezivanju, a završetkom Koridora 10 pokazali smo da smo zemlja koja je sposobna da realizuje velike projekte koji nam omogućavaju da budemo ono što jesmo po našem položaju u regionu, a to je nezaobilazni tranzitni koridor – rekla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Srbija je, ističe, privržena miru, saradnji i povezivanju sa regionom i Evropom i dobrim odnosima sa našim susedima.

– Završetkom ovog autoputa to i pokazujemo – rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da se kompletan istočni krak Koridora 10 pušta u saobraćaj uoči velikog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija pretrpela ogromne gubitke, pre svega u ljudstvu.

Prema rečima potpredsednice vlade, završetak Koridora 10 bio je “ispit generacije, da li je sposobna za velike stvari” i taj ispit je uspešno položen.

– Ono o čemu su mnogi sanjali, što se čekalo više od 30 godina, završili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ova Vlada Srbije i ministarstvo koje vodim. Hvala svim našim radnicima bez kojih ne bismo imali ovaj autoput, hvala kompanijama, velika zahvalnost Koridorima Srbije, koji su uspešno vodili ovaj projekat, kao i svim našim partnerima – poručila je Mihajlović.

Ministarka veruje da smo svi ponosni na ono što je urađeno i što ostavljamo građanima Srbije.

– Misija Koridor 10 je završena, ali nastavljamo sa novim projektima i novim autoputevima koji će od Srbije učiniti zemlju koja je razvijenija i bolje povezana sa susedima – navela je Mihajlović.

Ona je je danas, zajedno sa predsednikom Srbije Vučićem i predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim, premijerkom i članovima Vlade Srbije, članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i drugim visokim zvanicama, kao i predstavnicima izvođača, radnicima i građanima, prisustvovala svečanosti povodom puštanja u saobraćaj poslednjih deonica na istočnom kraku od Proseka do Crvene Reke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here