Srbija ponovo izgubile od Španije

0

 Srpkinje su tako doživele i drugi poraz od igračica "crvene furije" u samo četiri dana, pošto su izgubile i u Zaječaru u sredu sa 21:20.

 

Izabranice Duška Milića su odlično počele meč. Sjajnom igrom u odbrani iznenadile su domaću selekciju i brzim kontrama već u 8. minutu Srbija je vodila 5:1. Međutim, Španija je brzo uhvatila ritam i posle samo pet minuta došla do preokreta i vođstva od 6:5.

 

Srpkinje su se držale do 19. minuta (9:9), a potom su Špankinje uspele da steknu prvu ozbiljniju prednost – 12:9 u 23. minutu. Do kraja poluvremena uspele su da održe tri gola prednosti.

 

U prvih sedam minuta nastavka Srbija je uspela da dođe do izjednačenja (16:16), ali su Špankinje u narednih 10 minuta prelomile susret. Serijom od 8:2 stigle su do nedostižnih šest golova razlike (24:18). Srbija je uspela da priđe na minus dva (22:24), ali je to bilo sve na današnjem susretu.

 

Ponovo je kobna bila Karmen Mange, najbolji strelac današnjeg susreta sa šest golova. U srpskom timu istakla se Dragana Cvijić sa istim brojem pogodaka, dok je Sanja Damnjanović postigla četiri gola.

 

Ovom pobedom Španija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava od 7. do 19. decembra u Švedskoj i Danskoj.

 

Srbija ima velike šanse da se nađe na završnici, jer u poslednja dva kola igra sa Turskom na domaćem terenu i autsajderom Grčkom.

 

Utakmici u Navaru prisustvovali su proslavljeni srpski rukometaši Ratko Nikolić i Ivan Lapčević, koji nastupaju u Španiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here