Tanjug
Priština

Potpredsednik Samoopredeljenja i ministar spoljnih poslova Vlade Kosova u tehničkom mandatu Gljauk Konjufca rekao je da je Srbija želela da iskoristi testove na koronavirus koje je poslala, ali da Kosovo nije upalo u zamku, piše Telegrafi.

– Tih 1.000 testova nije ništa. Cilj Srbije je bio da Dačić drži govor u UN i kosovsku vladu proglasi rasističkom pod izgovorom da mi i testove doživljavamo kao etničko pitanje. Suprotno tome, Nemačka, SAD i Velika Britanija čestitale su Kosovu na ovoj akciji. Ovo je bila zamka Srbije u koju nismo upali – naveo je Konjufca.

Srbija je donirala Kosovu 1.000 testova na koronavirus, kao pomoć za Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.

Ta donacija iz Srbije stiže nakon video konferencije pre dva dana na kojoj su, između ostalih, učestovali ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i ministra zdravlja Kosova Arben Vitija.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio izvor iz Vlade Srbije, Vitija je tokom konferencije izvestio da Kosovu nedostaju testovi, pa je odmah posle sastanka odlučeno da Srbija donira 1.000 testova i pomogne Kosovu u teškoj situaciji.

– Posle video konferencije ministara zdravlja sa predstavnicima Kfora, uz posredovanje italijanskog Ministarstva spoljnih poslova, ustanovljeno je da Priština ima problem sa testovima, da nemaju gde da se nabave, pa je predsednik Vučić bez reči rešio da se Prištini pokloni 1.000 testova, kao pomoć Srbije u ovoj teškoj situaciji – rekao je izvor iz Vlade Srbije koji je insistirao da ostane anoniman.

3 COMMENTS

  1. То је Вучићева кривица зато што покушава да третира будале као нормалне људе.

  2. Kakvi idioti. Doduše oni još uvek žive u plemenskim zajednicama okupljenim oko kriminalaca. Besa je za njih jedini zakon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here