Fudbaleri Ficroj Srbije su ove sezone ostvarili istorijski uspeh. Osvojili su prvo mesto u Drugoj državnoj ligi Viktorije (grupa Zapad) i izborili plasman u viši rang takmičenja.

Pošto je sistem takmičenja takav da najuspešnije iz obe grupe ekipe dodatno razigravaju da bi se dobio apsolutni šampion, naš tim se sastao sa pobednikom grupe Istok Borundara Iglsima.

Ova utakmica odigrana je prošle subote na neutralnom terenu – stadionu Vestern Sababsa Ralf Rizerv u Sanšajnu. U prvom susretu duplog programa najpre je Kolingvud u meču prvaka Treće državne lige Viktorije Kolingvud sa 4:2 savladao tim Sloge iz Lalora.

U drugoj utakmici oslabljeni tim Ficroj Srbije, koji je na megdan izašao bez četiri standardna prvotimca, dominirao je svih 90 minuta, ali je ovaj “dodatni” trofej na kraju otišao u ruke protivniku.

Bolju igru izabranici trenera Endi Vlahosa pogotkom je krunisao Džek Dalavija u 23. minutu. Bilo je prilika da se prednost i udvostruči, da bi pri kraju prvog dela igre došlo do neočekivaniog preokreta. Aleks Mini je u 42. minutu izjednačio, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Rajan Majlin postigao, ispostaviće se, pobedonosni gol za Iglse.

Legende Srbije Vlado Pekić i predsednik Milan Ilić (u sredini) s predstavnicima FFV (Foto: D. Timarac)

FICROJ SRBIJA: Denis Martin, Miloš Ilić, Aboinzak Husein, Lorenc Gogorosis, Tomas Lakić, Maksim Ilić, Antoni Kontandara (od 70. Kris Poup), Aleksandar Hrkalović, Daniel Luiz Araujo, Danilo Ospina Bonila, Džek Dalavia (od 77. Daniel Giođa). Trener: Endi Vlahos. Prvi pomoćnik: Dušan Ninkolić. Tim menadžer i trener golmana: Branko Stojanović.

Dodela zastavica

Po završetku utakmice usledila je ceremonija dodele dodatnog trofeja.

Foto> D. Timarac

Iz ruku predstavnika Fudbalskog saveza Viktorije kapitenu Ficroj Srbije Lorencu Gogorosisu je uručena šampuionska zastavica, baš kao i kapitenu protivničke ekipe.

Izvor:
D. Timarac