EPA-EFE/ANTONIO BAT

U poslednjem meču junskog termina Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Slovenije u Ljubljani 2:2.

Izabranici Dragana Stojkovića bili su bolji 80 minuta, ali džaba sve kada su u prvih osam minuta drugog dela bili ispod tog nivoa i prosuli praktično sve. Na kraju samo jedan osvojen bod, koji bi ipak trebalo da bude dovoljan za opstanak u B diviziji.

Orlovi su odlično krenuli i praktično iz drugog prelaska centra došli u vođstvo. U osmom minutu sjajno je prodro Filip Mladenović, odlično centrirao na drugu stativu, a tamo se sjajno snašao Andrija Živković i postigao prvenac u reprezentativnom dresu za 1:0.

Prvo poluvreme Srbija se isključivo pitala. Apsolutna kontrola igre i rezultata. A onda u 35. minutu, sjajna minijatura kapitena Dušana Tadića. Prvo dribling, pa milimetarski centaršut, koji je u gol pretvorio Aleksandar Mitrović.

Rezultatom 0:2 otišlo se na poluvreme i delovalo je da će to biti rutinsko odrađivanje posla u drugih 45. minuta. Ali bilo je sve, samo ne to. Slovenci su agresivno krenuli i za samo osam minuta došli do 2:2. Prvo je Gnezda Čerin u 48. smanjio na 2:1, a potom u 53. minutu Šeško iskoristio loše postavljenu ofsajd zamku Strahinje Pavlovića i doneo izjednačenje.

Trgla se Srbija, ponovo došla do igre, ali šanse se nisu ređale. Najbolju je imao Luka Jović u 82. minutu, ali šutirao je pored gola Oblaka.

Iako su Orlovi imali divnu priliku za tri nova boda i sa ovim bodom ostaju u konkurenciji za prvo mesto i plasman u elitni rang Lige nacija. Srbija naredne mečeve u Ligi nacija igra 24. septembra protiv Švedske na svom terenu i tri dana kasnije protiv Norveške u gostima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here