fivb.org

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra utakmicom protiv Francuske u Varni započinje drugu fazu Svetskog prvenstva koje se održava u Italiji i Bugarskoj.

Tim Nikole Grbića preneo je 12 bodova i skor 4-1 iz Barija u Varnu, gde će mu rivali posle Francuske biti još Argentina i Poljska u borbi za mesto među šest najboljih.

– Svaki bod i pobeda su izuzetno važni, a ne merimo se samo sa našom grupom, već i ostalim selekcijama. Protivnici su sve teži, dobro smo se pokazali, podižemo formu i nadam se da će se prava igra nastaviti – rekao je Grbić.

On je podsetio da Francuzi ne leže njegovoj selekciji poslednjih godina, ali da veruje da će se isprativiti skor.

– Ovog leta smo dva puta igrali protiv njih i to egal. Nisu tako ubedljivi kao tokom Lige nacija i prošle godine… Ipak, kada dođu ovakve utakmice očekujem da će odigrati najbolju odbojku. Pobeda nad Francuskom približava nas plasmanu u sledeći krug.

Odbojkaš Marko Podraščanin dodaje da podatak od sedam godina bez trijumfa nad Francuskom u zvaničnim mečevima ne sme nikoga da optereti.

– Prijateljske utakmice smo jako dobro igrali, jednu smo pobedili, a jednu izgubili tesno. Odigrali smo dobro prvi deo turnira, a svakim mečom igramo sve bolje. Verujem da ćemo biti pravi protiv Francuske.

Njegov saigrač Marko Ivović ističe da je postojao i psihološki problem protiv Francuske.

– Sada smo se podigli moralno i samopouzdanje, to će nam značiti jer imamo negativan skor sa Francuzima.  Nadam se da ćemo pokazati dobru igru u Varni i otići u narednu rundu – zaključio je Ivović.

Najbolje četiri reprezentacije iz isto toliko grupa ide u treću fazu, uz još dve drugoplasirane sa najviše bodova. Utakmica između Srbije i Francuske igra se sutra od 16 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here