MN Press
Rukometaši Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije mečom protiv Rusije u Berlinu sutra započinje nastup na Svetskom prvenstvu, na kome je prema rečima selektora Nenada Peruničića, glavni cilj plasman u drugi krug iako je ekipa znatno podmlađena.

 

Peruničić, kao osvajač dve svetske bronze sa nacionalnom selekcijom, kaže da će sve osim toga biti neuspeh i njegova odgovornost.

– Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačie je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike, uvek će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje – rekao je Peruničić, a prenosi RŠ.

Kako je naglasio, bez obzira što ima dosta mladih igrača to ne znači da imaju vreme.

– Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača.

Pobedu priželjkuje već u prvom meču protiv Rusije.

– Lepo je doći posle toliko godina na jednu ovako veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se sutra od 18 sati.

U istoj grupi su još domaćin Nemačka, branilac trofeja Francuska, Brazil i Ujedinjena Koreja, a tri najbolja tima idu u drugi krug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here