pixabay.com

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država razgovara sa svima za koje se zna da se bave istraživanjima u oblasti vakcine.

– Razgovaramo sa svima za koje znamo, to su kompanije iz Kine, Velike Britanije, Rusije… Pokušaćemo da dobijemo dodatne informacije iz SAD. To je ono što znamo sada – rekla je Brnabić na pitanje sa kojim se kompanijama i državama razgovara o vakcini.

Premijerka je istakla da je nama u interesu da čim bude moguće, u skladu sa svim pravnim normama Srbije, i najefikanije moguće, da učestvujemo u finalnoj proizvodnji i primeni te vakcine.

– Borimo se kao i sve ostale zemlje i nadam se da će bti moguće ono što je i predsednik Vučić najavio, da ćemo pre kraja godine moći da imamo neke vakcine – rekla je Brnabić.

Ona je dodala da postoje vakcine koje su u finalnoj fazi istraživanja, ali da će o svemu tome računa voditi nadležne instituticije, Institut “Batut”, Agencija za lekove, Ministarstvo zdravlja…

Imunolog dr Srđa Janković ocenio je da je preuranjeno govoriti o nabavci vakcine, jer postoji veći broj potencijalnih vakcina, koje tek prolaze kroz odgovarajuće faze ispitivanja.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here