Tanjug
Kosovska Mitrovica

Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Kadri Kastrati izjavio je da ima informacije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sever Kosova.

– Rusko prisustvo na Balkanu je veoma jasno, svesni smo da su u Severnoj Mitrovici svakodnevno prisutni ljudi iz Rusije i Srbije. Cilj Rusije i “Republike Srpske” je da budu prisutni na severu, stvaraju razne tenzije – vidimo i situaciju u Bosni gde je predsednik ove republike upozorio da će Milorad Dodik pojačati svoje vojne snage i policiju za mogućnost otcepljenja od bosanske federacije i to bi po mom mišljenju bio scenario na severu Kosova – rekao je Kastrati.

Dodao je da se destabilizacija u BiH može preneti na sever Kosova.

– Prema nekim informacijama koje imam, Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da ih dovedu na sever Kosova, a za ovu grupu je zadužen general Diković. Ako dođe do destabilizacije u Bosni, isto automatski počinje na severu Kosova i krajnji cilj Srbije je da napravi “Veliku Srbiju” – izjavio je Kastrati za TV Kljan Kosova.

Kastrati je rekao da kosovskoj vladi treba da prioritet budu KBS i bezbednost Kosova i njegovih građana.

2 COMMENTS

  1. ja ovake gluposti ne bi ni komentariso a kamali objavio clanak …….
    upravo su albanci sto izazivaju mrznju i tenzije a kosovo ne damo NIKAD

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here