Ženska košarkaška repreznetacija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto je u poslednjem, 3. kolu, grupne faze, pobedila Južnu Koreju 65:61.

Izabranice Marine Maljković nisu odigrale savršen meč, ali su na kraju izborile 2. mesto u grupi koje vodi u četvrtfinale.

Od samog početka izabranice Marine Maljković su igrale odlično i kontrolisale igru. Presingom su “odsekle” sve napade Koreje, i tokom prve četvrtine imale su vođstvo od plus 10.

Dobra igra se nastavila i do kraja poluvremena pa je rezultat bio 32:24.

Ipak, u nastavku usledio je neshvatljiv pad u igri Srbije. Košarkašice Koreje su malo po malo hvatle priključak, a tri minuta pre kraja treće četvrtine uspele su i da izjednače na 40:40.

Slično kao i u meču sa Španijom, Srbije je uspevala da kontroliše rezultat, ali je na 4 minuta do kraja Koreja povela 58:56. Usledilo je poslednjih nekoliko minuta drame u kojima je na kraju Srbija uspela da se snađe i izbori pobedu vrednu plasmana u četvrtfinale.

Najefikasnija u našem timu bila je Alekandra Crvendakić sa 15 poena i 6 skokova, Ivon Anderson je dodala 12 koševa, koliko i Tina Krajišnik koja je imala i 4 skoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here