EPA-EFE

Odbojkaši Srbije pobedili su Nizozemsku rezultatom 3-0 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Srbija je došla do pobede od 25:18, 25:18, 25:17 okviru meča Grupe B turnira u Berlinu.

Izabranici Slobodana Kovača su time ostali u igri za polufinale i potencijalni plasman na Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Ovo je, ujedno, bila treća pobeda nad Nizozemcima (donedavno Holanđanima) u skorijoj istoriji, nakon trijumfa na EP 2009. i 2013.

“Orlovi” su malo riskantnije počeli meč i često grešili, ali im se taj rizik i isplatio u nekoliko navrata. Ubrzo je stvorena prednost od +6 i ona je konstantno održavana sve do kraja prvog seta (25:18).

Drugi set je bio maltene identičan kao i prvi. Srbija je polako, ali sigurno, gradila prednost i već sredinom seta došla do +6. Kovač nije hteo ništa da rizikuje, igrao je sa najboljim mogućim sastavom i ni pobednik drugog seta nije dolazio u pitanje (25:18).

Treći set se razlikovao od prethodna dva jer je u njemu Nizozemska uspela da nametne svoj ritam i da dođe do početne prednosti, te da povede 6:2. Ipak, od tog trenutka sve se raspalo u igri “Lala”, Srbija se uozbiljila i napravljena je serija od 9:0. Do kraja meča bilo je sve kao i obično i rutinski je rešen set, čak i ubedljivije nego prethodna dva.

U meču za plasman u polufinale turnira u Berlinu Srbija se sastaje sa Bugarskom, 8. januara od 14.30.

Kvalifikacije za OI:

Srbija – Nizozemska 3-0 (25:18, 25:18, 25:17)

sudije: Hativa Rodriges, Jorgotodoros
dvorana: Maks-Šmeling, Berlin

Srbija: Kovačević 13, Mitić, Petrić 15, Peković, Krsmanović 3, Ivović, Jovović 4, Atanasijević 9, Luburić 2, Majstorović, Podraščanin 2, Lisinac 6, Stanković, Vučićević.

Nizozemska: Kimink, van Garderen 3, ter Horst 12, van der Ent, Plak 9, Gomans, Man 3, Smit, Abdel-Aziz 7, van Solkema, ter Mat, Parkinson 1, Andringa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here