U četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Gvangdžuu (Južna Koreja) “crvena furija” savladala naše s 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Srbija: Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico 1, Dedović 1, Jakšić 1, Drašović 1, Stojanović 1, S. Rašović 4, Rističević (g), Dobožanov (g). Selektor: Savić.

Drugi put na sedam svetskih šampionata pod imenom Srbija naši nisu uspeli da prođu četvrtfinale. U Barseloni 2013. izgubili su od Crne Gore (9:8), a pet godina kasnije u glavnom gradu Katalonije domogli su se evropske krune i to u finalu protiv domaćina.

Ovo u Južnoj Koreji bio je mali revanš Španaca za tu tugu pred svojom publikom. Kao da je “furija” rekla sebi “sad ili nikad” budući da je naša reprezentacija došla bez nekoliko ključnih igrača, kojima je odobren predah posle trijumfa u Svetskoj ligi na Tašu nedavno i obezbeđene olimpijske karte za Tokio dogodine.

Špancima smo sportski pružili ruku, bili su bolji i nadahnutiji. Do sledećeg megdana koji možda bude i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti (12-26. januar), možda na Igrama u Zemlji izlazećeg sunca idućeg leta, a možda i oba puta.

Srpska reprezentacija, kojoj je je „UNIQA“ zvanično osiguranje, u četvrtak u 7 časova po našem kreće u razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. Igraće s Nemačkom, koja je u četvrtfinalu izgubila od važećeg svetskog prvaka Hrvatske s 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2). Nemci su pružili odličan otpor, a u pripremnoj utakmici u Splitu početkom meseca poraženi su bili s čak 22:10. Branilac trona se dalje sastaje s “crvenom furijom”. Druga dva četvrtfinalna para su Mađarska – Australija i Italija – Grčka.

Mandić u duelu s Mirandom

IV četvrtina (2:2)

Iako je Srbija odigrala konkurentnije u drugom poluvremenu, zaliha koju su Španci stekli u prvom delu igre odvela ih je u polufinale.

III četvrtina (4:3)

Našima je pripala prva četvrtina posle poluvremena, ali Španci i dalje imaju značajnu prednost. Nismo uspeli da se primaknemo i na dva gola zaostatka. Strelci su bili Drašović (4:8), Stojanović (5:8), Strahinja Rašović (6:9) i Vico (7:10).

II četvrtina (2:5)

Španci su odmakli. Naš tim je na početku ove četvrtine imao priliku da izjednači, ali nije realizovan napad s dva igrača više. Protivnik je postigao četiri gola uzastopce. Posle osam minuta i Srbija je zatresla mrežu. Posle Savićevog tajm-auta ponovo je Strahinja Rašović bio strelac. Drugi pogodak za naše dao je Jakšić.

I četvrtina (1:2)

Španija je povela s 2:0. Gol za Srbiju dao je Strahinja Rašović. Ćuk je pogodio prečku, a Dedović stativu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here