Srbija svetska internet velesila

0

Posle trećeg svetskog rata, stvoren je novi svetski poredak. Vrlo je moguće da je na pomolu novi sukob koji će izazvati i četvrti.

Nije reč o novom filmu katastrofe, već o onlajn internet igrici koja se zove "eRepublik", i koja prikazuje mesto koje se zove Novi svet.

 

A u hrabrom Novom svetu Srbija je velesila. Ovu video igru kreirala je kompanija iz Dablina 2008. godine.

Igrica je grafička, bez animacije, a način komunikacije putem foruma dosta podseća na socijalne mreže. Kako kaže Dušan Stojičević, urednik časopisa "Svet kompjutera", to je mešavina Fejsbuka i multiplejer igre. Kada se ulogujete (besplatno) postajete građanin velike eRepublike.

– To je igrica koja kopira stvarni svet i ti ljudi rade sve što mi radimo ovde. Zahteva da odvojite bar 15 minuta dnevno, da biste normalno živeli, održavali posao u virtuelnom svetu, da zaradite platu, kupite hranu – pojašnjava Stojičević.

U igrici eSrbija ima više od 25.000 stanovnika i treća je sila u eRepublici, posle Poljske i Španije, a ispred Amerike.

 

Među prvima u svetu: Igrači iz Srbije na Fruškoj Gori

Srpski igrači su se prvobitno našli na teritoriji eGrčke, a potom u maloljudnoj eAustriji, kako bi dokazali da ih ima dovoljno za kreiranje nove države. Inače rođendan eSrbije pada na dan državnosti realne Srbije.

 

U eRepublici se vodi aktivan politički život. Novi predsednik se bira svakog petog u mesecu. Pretposlednji, "Arčibald Rajs", je zbog pritiska javnosti napustio zemlju. Inače, virtuelna Srbija ima 7 regiona – Beograd, Vojvodinu, Šumadiju, Zapadnu, Istočnu i Južnu Srbiju i Rašku.

 

 

Zaboravljeno Kosovo

U igrici je svaka zemlja je odvojena zidovima, te njihovim obaranjem prisvajate teritoriju. eSrbija se sada kao član saveza "Feniks" bori za poziciju kolonijalne sile, rame uz rame sa Nemačkom, Velikom Britanijom i Iranom. Interesantno je da su, dok nisu ojačali, hrvatski i srpski igrači odlično sarađivali. Ali od skoro, eBalkan pun je tenzija. Interesantno je da do sada na mapi eSrbija do sada nije bilo Kosova, ali u toku je pravljenje novog modula koji će ovu srpsku pokrajinu staviti na mapu eRepublike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here