Srbija traži od Rusije liberalizaciju režima dozvola za prevoznike

0

Pregovori u Moskvi: Maksim Sokolov i Zorana Mihajlović
 

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, veći broj dozvola prevoznicima potreban je zbog rasta robne razmene između Srbije i Rusije, koja će ove godine premašiti tri milijarde dolara.

 

Ruska strana je spremna da razgovara o liberalizaciji režima dozvola, što će biti jedna od tema naredne sednice rusko-srpske Mešovite komisije za drumski saobraćaj koja će se održati sredinom novembra u Beogradu, navodi se u saopštenju.

 

Razgovaraće se o liberalizaciji dozvola za kamione kategorije euro 3, 4, 5 i 6, odnosno o povećanju broja bilateralno tranzitnih dozvola, za 1.500 do kraja ove godine i na ukupno 12.000 u narednoj godini.

 

Na sastanku u Beogradu jedna od tema biće i veće učešće ruskih prevoznika u robnoj razmeni između dve zemlje.

 

Mihajlovićeva i Sokolov su se saglasili da je dobra saradnja u oblasti saobraćaja, posebno zbog ubrzane realizacije infrastrukturnih projekata, kao i da postoje mogućnosti za započinjanje novih projekata, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Modernizacija dispečerskog centra "Železnica Srbije"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će do kraja godine početi razgovori sa stručnjacima "Ruskih državnih železnica" o modernizaciji dispečerskog centra "Železnica Srbije".
"Dispečerski centar Ruskih državnih železnica omogućava da se vidi ne samo kretanje vozova, nego i svi drugi podaci, od broja putnika, količine robe i svega drugog", rekla je Mihajlovićeva nakon sastanka sa predsednikom "Ruskih državnih željeznica" Vladimirom Jakunjinom u Moskvi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here