Srbija u 90. minutu izgubila pobedu!

0

Dvostruki asistent: Andrija Živković
 

Reprezentacija Srbije do 19 godina u 2. kolu EP u Mađarskoj ispustila je pobedu nad Nemačkom u 90. minutu, kada je Stark kaznio dva promašena zicera Luke Jovića, a ostala je i bez kapitena Nemanje Maksimovića za poslednji duel u B grupi sa Bugarskom zbog crvenog kartona u sudijskoj nadoknadi vremena – 2:2 (2:1).

 

Veljko Paunović je skovao dobru taktiku. Prepustio je kolegi Markusu Zorku i njegovim izabranicima da vuku konce na sredini terena, odnosno opredelio se na kontru i polukontru, oslonio na lucidnost Gaćinovića, driblinge i asistencije Živkovića i instikt Jovića, a to se pokazalo kao pun pogodak sve do kobnog finiša…

Orlići su strpljivo čekali svoju šansu i dočekali u 32. minutu. Živković je centrirao sa desne strane, iako se činilo da je lopta celim obimom prešla aut-liniju, a na pravom mestu našao se Maksimović koji je iskoristio statičnost golmana Šniclera – 1:0. Ipak, vršnjaci iz Nemačke su vrlo brzo stigli do izjednačenja. Golman Rajković je kiksnuo, kada je loše izboksovao loptu, pa je tamnoputi Selkea surovo kaznio njegovu grešku. Međutim, Živković je ponovo prouzrokovao dosta problema Pancerima, lopta dolazi kod Luke Jovića i usledila je rutinska egzekucija. Tri gola za devet minuta…

 

U nastavku meča totalno drugačija slika na terenu. Srbi su preuzeli konce igre, dominirali na terenu, a Nemci panično branili. Živković je pravio dar-mar po desnoj strani, dok je Luka Jović mogao da se proslavi u dva navrata, između 70. i 72. minuta, ali je loše šutirao. I onda je stigla kazna u finišu meča i nadoknadi vremena. Igrali smo skoro tri minuta sa igračem manje zbog problema sa rezervnim dresom, pa je Stark matirao Rajkovića, a za potpun šok pobrinuo se Maksimović, koji je dobio crveni karton. Orlićima je sada potrebna pobeda protiv autsajdera Bugarske u poslednjem kolu B grupe kako bi se plasirali u polufinale EP i obezbedili plasman na SP na Novom Zelandu.

 

Nemačka – Srbija 2:2 (1:2)

Strelci: Selke u 39. i Stark u 90. za Nemačku, a Maksimović u 32. i Jović u 41. za Srbiju. Stadion: Peruc. Žuti kartoni: Kimih (Nemačka), Živković, Pantić, Grujić (Srbija). Crveni karton: Maksimović (Srbija).

NEMAČKA: Šnicler, Akpoguma, Holtaus, Kempf (od 73. Lokemper), Stark, Kimih, Muktar, Oztunali, Dudžak (Stendera), Selke, Brandt.

SRBIJA: Rajković, Antonov, Zdjelar, Stevanović, Babić, Maksimović, Gaćinović (od 73. Grujić), Živković (od 89. Dražić), Pantić, Jovanović, Jović (od 77. Mandić).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here