Facebook.com/tssrbije
Teniser Srbije posle pobede u Taškentu

Našem timu protivnici u takmičenju po grupama ne mogu biti Španija, Italija, Australija, Nemačka i Kazahstan, koji su isto u drugom razredu.

 

U prvom šeširu, a na osnovu plasmana na listi Međunarodne teniske federacije, jesu branilac trofeja Hrvatska, finalista Francuska, prošlogodišnji učesnik polufinala SAD, Belgija i dve reprezentacije koje su za završnicu tradicionalnog takmičenja u novom formatu dobile posebnu pozivnicu pa nisu morale da igraju u kvalifikacijama. To su Argentina i Velika Britanija.

Španija je, dakle, u drugom razredu, iako je, kao i Amerika, bila polufinalista. I četiri selekcije koje su bile među najboljima u prošloj sezoni nisu morale u predtakmičenje. Naš tim jeste, a s mukom je izvojevao pobedu u susretu s Uzbekistanom u Taškentu. Iako smo posle prvog dana vodili rezultatom 2:0, odluka je pala u petom meču. Filip Krajinović je odveo Srbiju na završni turnir u Madridu (18.-24. novembar).

Žreb je 14. februara u 18 časova u španskoj prestonici. Biće tri grupe po šest timova.

Prvi šešir: Francuska (prvo mesto na listi), Hrvatska (2), Argentina (3), Belgija (4), Velika Britanija (5), SAD (6)

Drugi šešir: Španija (7), Srbija (8), Australija (9), Italija (10), Nemačka (11), Kazahstan (12)

Treći šešir: Kanada (14), Japan (17), Kolumbija (18), Holandija (19), Rusija (21), Čile (22).

Vidi se da se po plasmanu završnog turnira nisu domogli Češka (13), Švedska (15), Austrija (16) i Indija (20). Sva četiri tima su poklekla u kvalifikacijama. Belgija, iako bolje plasirana od Velike Britanije i SAD, morala je da igra u predtakmičenju – savladala je Brazil kao gost.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime