Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, u četvrtak, 4. jula putuje u Pale u Republiku Srpsku, gde će trenirati do 18. jula u okviru priprema za turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020, koji će se odigrati 2. do 4. avgusta u Vroclavu.

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igračica koje će trenirati u dvorani Peki u Palama.

Na spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović (Dinamo Moskva – Rusija), Slađana Mirković (Hemik Police – Poljska) i Emilija Antanasijević (Jedinstvo Stara Pazova).

Korektori: Ana Bjelica (Volero Le Kane – Francuska) i Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul – Turska).

Libera: Silvija Popović (Altaj – Kazahstan) i Teodora Pušić (Targovište – Rumunija).

Blokeri: Stefana Veljković (Novara – Italija), Maja Aleksić (Alba Blaž – Rumunija), Mina Popović (Firenca – Italija) i Maja Savić (Železničar Lajkovac).

Primači: Brankica Mihajlović (JT Marvelus Nišinomija – Japan), Jelena Blagojević (Žešuv – Poljska), Bjanka Buša (Hemik Police – Poljska), Bojana Milenković (Skandići – Italija), Katarina Lazović (Vizura) i Sara Lozo ( Žetišu – Kazahstan).

Seniorke Srbije će prvi meč na turniru A grupe  Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020. u Vroclavu odigrati protiv Tajlanda, u petak, 2. avgusta od 17.00 časova. Drugo kolo igra se u subotu 3. avgusta, igrati protiv Portorika od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 4. avgusta, protiv Poljske od 20.30 časova.

Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).

Tridesetprvo Evrospko prvenstvo za odbojkašice igra se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u A grupi u Ankari sa Finskom, Bugarskom, Francuskom, Grčkom i Turskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here