Srbija u punom sastavu ide u Zagreb

0

O trošku klubova putovaće i desetak strelaca i trenera. Prvog dana 5. decembra gađaće se pištoljem za „Trofej Maldosti“ kao i tromeč reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije u regionalnoj ligi, za koju će se bodovati i takmičenja na Internacionalnom prvenstvu Beograda 12 i 13 decembra i u Rušama u Sloveniji u januaru iduće godine.

 

Drugog dana 6. decembra gađaće se za „Trofej Mladosti“ vazdušnom puškom. 

 

Srbi su 2008. godine upucali ukupno šest odličja u Zagrebu – Damir Mikec u sredini

 

Prošle godine Damir Mikec je pobedio vazdušnim pištoljem, Vasilije Groza je bio treći, Andrija Zlatić četvrti, a Dimitrije Grgić peti. Brankica Zarić je pobedila vazdušnim pištoljem, Jasna Šekarić je bila četvrta, Aleksandra Ristović peta i Zorana Arunović šesta.

 

Svetski, a srpski rekord

 

Na ovom turniru 2007. Lidija Mihajlović je pobedila vazdušnom puškom sa apsolutnih 400 krugova u osnovnom delu, što je ravno svetskom rekordu i ukupno sa finalom upucala je fenomenalnih 504,6 krugova. Oba razultata su od tada državni rekordi.

U gađanju vazdušnom puškom, Nemanja Mirosavljev je osvojio drugo, Stevan Pletikosić četvrto a Dejan Pešić šesto mesto. Kod seniorki ovim oružjem, Lidija Mihajlović je bila druga, Aranka Binder treća, Ivana Maksimović četvrta a Tašana Bogatinovski osma…

 

U tromeču Srbija – Hravtska – Slovenija, ukupno je slavila Srbija sa 11.472 kruga ispred Hrvatske sa 11.455 i Slovenije sa 11.379 krugova. Vazdušnom puškom Srbija je bila ukupno treća iza Hrvatske i Slovenije, dok je vazdušnim pištoljem pobedila ispred Hratske i Slovenije. 

 

Ukupni nagradni fond Trofeja Mladosti iz kalendara ISSF 33. je oko 6.000 evra.

 

Na spisku su:

Puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Dragan Marković (Novi Sad).

Seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan).

Juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Igor Čotra (Zvezdara).

Juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe „Novi Beograd Ušće“) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

 

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akademac, Beograd).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvene zvezda), Aleksandra Ristović (Zvezdara).

Juniori: Miloš Milanović („Aleksa Dejović“, Užice), Miloš Katanić (Crvena zvezda) i Boris Kotogan (Kikinda).

Juniorke: Bobana Veličković i Ana Simić (Bor 030), Jovana Petrović (Jagodina).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here