commons.wikimedia/Borisniksic
Nikšić

Opštinska kasa Nikšića bogatija je za dva miliona evra zahvaljujući pomoći grada Beograda i Srbije, izjavio je prvi čovek opštine Marko Kovačević.

Tim novcem će biti finansirano više projekata, a sporazum Beograda i Nikšića je dogovoren tokom razgovora koje su Kovačević i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, imali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem.

– Tu ima više projekata, ali najznačajniji su rekonstrukcija “Široke ulice” u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice Živka Nikolića. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gde će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Dušan Bojović” u Župi – naveo je Kovačević.

Pare će takođe biti opredeljene za podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja, za projekte koje kandiduju, kao i za subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić.

Kovačević je ocijenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.

– Ovo je izuzetno značajna stvar za naš grad, i pokazuje koliko je Nikšić uvažen. Ovim smo ispunili i naše obećanje da ćemo političke veze koje imamo u regionu iskoristiti za dobrobit našeg grada i sugrađana. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće u korist svih građana – poručio je Kovačević.

Svi projekti treba da budu realizovani naredne, a pomenuta pomoć, prema rečima Kovačevića, uliva sigurnost kada je u pitanju naredna godina, posebno imajući u vidu da je najavljeno smanjenje planiranih sredstava iz Egalizacionog fonda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here