Srbija, zemlja krađa i prevara (4): Pljeskavice od lešine

0

Meso od uginule stoke mešao sa svežim mesom i aditivima i prodavao ga i deci iz osnovne škole, koja se nalazi preko puta radnje (Foto: Ilustracija)
 

Ugostitelj je za sitne pare kupovao crkotine, obrađivao ih u pomoćnim prostorijama svoje kuće. Prilikom pretresa ilegalne mesare i maloprodajnog objekta, pronađena je tona mesa uginulih životinja, koje je predato Veterinarskoj inspekciji na uništenje.

Prema izvorima iz policije, nehumani gazda je otkupljivao i prodavao meso uginule stoke od septembra prošle do marta ove godine. Kupovao je od seljaka na području Velike Plane i Smederevske Palanke, u selima Vlaški Do, Miloševo kod Jagodine, Azanji.

 

Uginulu stoku plaćao je i po pet puta jeftinije od tržišnih cena. Prosečna cena bila je oko

Srbija, zemlja krađa i prevara:

1. Crkotine za narod, milioni za lopove

2. Golet na jugu

3. Kobasice sa smetlišta

200 evra po mrtvoj kravi. Uginulog konja od 150 kilograma je platio 100 evra.

 

Nekim seljacima nije odmah plaćao pri preuzimanju mesa, a oni su, opet, morali da ćute.

 

Neki su, čak, samo da bi se otarasili leševa uginulih životinja i tranžirali meso koje je on samo preuzimao. On je imao čoveka zaduženog da ovo meso meša sa ispravnim mesom, a onda je u tu smesu dodavao aditive.

 

Sumnja se da je nedeljno pripremao i do 500 kilograma mlevenog mesa. Policija je našla meso tri uginule krave i jednog konja.

Takođe, kod njega je pronađena sveska u kojoj je beležio imena, količine i cene pripremljenog roštiljskog mesa i kobasica. Meso je, kako se prema toj evidenciji veruje, išlo u više gradova, između ostalog, u Beograd, Pančevo, Jagodinu, Leskovac.

 

Prodavalo se i na roštiljijadi u Leskovcu, kao i u nekoliko gradova širom Vojvodine

 

KRAJ

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here