Srbiju i SAD vezuje iskreno prijateljstvo

0

Srbija izabrala put vladavine naroda: Majkl Kirbi
 

"Srbija je ove godine potvrdila još jedan raniji izbor – svoj put ka EU. Čestitamo Srbiji na započetim pregovorima o pristupanju EU, a mi ćemo nastaviti da joj pružamo podršku na tom putu", poručio je Kirbi.

 

Napominjući da se u poslednje vreme mnogo raspravljalo o godišnjici sećanja na događaje koji su doveli do izbijanja Prvog svetskog rata, Kirbi je istakao da je "isuviše toga napisano o kompleksnim problemima koji su doveli do tog konflikta", te da tu raspravu "prepušta istoričarima".

 

"Sa američke tačke gledišta, Srbi i Amerikanci su izgradili duboko i trajno prijateljstvo dok smo se borili da prevladamo sve nevolje i da pobedimo u ratu", rekao je Kirbi.

 

On je istakao da su izazovi sa kojima se danas suočavaju te dve zemlje mnogo drugačiji, ali da duh srpsko-američkog prijateljstva još opstaje.

 

"Mi smo još jedna generacija Srba i Amerikanaca koje vezuje slika nade kada je reč o budućnosti", poručio je Kirbi, izrazivši želju da odnosi između Srbije i SAD budu još bolji, da rastu i napreduju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here