Srbiju prekrio sneg

0

Fonet/AP
Snežne čarolije: Čistite ispred svojih radnji i ulaza
 

Pet nesreća u Beogradu

U nesreći koja se dogodila na auto-putu Beograd-Zagreb, kod pumpe
"Zmaj" oko pola šest jutros, učestvova je policijski džip, ali o
povređenima Hitna pomoć nema podatke.

U još četiri nesreće, četiri osobe nisu ozbiljnije povređene, pa tako ni mladić koji je bio u automobili koji se prevrnuo oko četiri
sata na auto-putu kod "Arene".

"U kolima je bio 25-godišnji mladić, koji se samo žalio na bol u
leđima", rekla je portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

 

U Beogradu je jutros oko 5.30 počeo da pada prvi sneg ove zime, a do sedam časova grad je već bio pod tanjim snežnim pokrivačem. Ulice su prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara a gradske ekipe neprekidno čiste.

Međutim, sneg u prestonici pada brže nego što se čisti pa raskvašenog snega ima na mnogim gradskim ulicama.

U toku noći između nedelje i ponedeljka u većini krajeva u Srbiji doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojave snežnih nanosa.

Od ponedeljka do subote neće biti prilike da se sneg otopi jer će, kako najavljuju meteorolozi, temperature biti u minusu, čak i one dnevne.

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da se tokom dana i noći očekuju obilne snežne padavine da je na mokrim, snegom ili ledom pokrivenim kolovozima povećan zaustavni put i smanjena stabilnost vozila te da je potrebna pažljiva vožnja.

AMSS podseća vozače da su vozači dužni da imaju sve četiri zimske gume ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, kao i da je van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca.

Do srede će u celoj zemlji preovladavati oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, u nižim predelima manje, a na planinama će sneg i dalje padati.

Tokom novogodišnje noći biće suvo i hladno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here