Srbima niko ravan

0

 

Kao što se očekivalo, u konkurenciji seniora je bilo i najviše ekipa, 23. Momci u belim dresovima, na kojima je stajalo Beli orlovi, zvanično Srbija Vidovdan, opravdali su ulogu favorita i na kraju slavili u finalu protiv Dijamanta sa 1:0. Gol odluke postigao je Marko Pavlović, koji je ujedno proglašen za najboljeg igrača.

 

Gosti iz Apatina

Posebno je na turnir Vidovdana iz Apatina, grada na Dunavu, stigla fudbalska ekipa veterana, čiji je deo članova svojevremeno igrao za Mladost. Dočekali su ih brojni prijatelji koji žive u Lincu i Štajeru, među kojima takođe nekadašnji članovi Mladosti, Dubajić, Basarić, Čulić… Na turniru su veterani bili treći, ali su posle dvodnevnog boravka poručili da će im gostovanje i doček u Lincu ostati u trajnom sećanju.

Pehar za najboljeg golmana otišao je u ruke njegovog saigrača Milorada – Mikija Čulića. Odluka o trećem mestu je pala posle penala. Uspešniji su bili fudbaleri Ebelzberga protiv Rofelštetenhofa.

U konkurenciji veterana igralo je šest ekipa. Na kraju je tim Srbije bio najbolji. Drugo mesto je osvojio Vidovdan, dok su treći bili gosti iz Apatina.
Igrali su i najmlađi. U konkurenciji uzrasta do 10 godina prijavile su se tri ekipe, domaćin Vidovdan, Dijamant i Mlava. U međusobnim duelima su na kraju najviše pokazali klinci Dijamanta.

Odigrana je i utakmica u konkurenciji dama. Prijavile su se ekipe domaćina Vidovdan i gostiju Srbija iz Minhena, a sa 2:1 su bile bolje dame domaćina.
 

Igrale kopačke Baneta Ivanovića

Nenad Stanković igrao je u kopačkama Baneta Ivanovića

Nenad Stanković, mladi fudbaler LASK-a, zajedno sa bratom Nikolom, prijateljima Slavkom, Stefanom, Markom, Neđom… igrao je na turniru Vidovdana za ekipu Autsajderi. Zanimljivo je da je Nenad nosio kopačke koje je dobio na poklon od fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića, sjajnog kapitena srpske reprezentacije.

Nenad i Nikola su iz Sremske Mitrovice, rodnog mesta poznatog fudbalera. Bane je nedavno, kada je čuo da Nenad igra za LASK, poslao na poklon kopačke na kojima piše "Ivanović".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here