Srbin bez diplome lečio tri decenije?!

0

 

Od toga je samo šest meseci zatvorska kazna, koju je ovaj danas 77-godišnji Srbin već odležao dok je bio u pritvoru, tako da se praktično nalazi na slobodi, piše dnevnik "Blik".

U optužnici se navodi da je ovaj prevarant falsifikovao diplomu Medicinskog fakulteta u Beogradu, zbog čega je osuđen još 1984. godine u svojoj bivšoj domovini Jugoslaviji. I pored toga, njemu je pošlo za rukom da leči ljude u Švajcarskoj. Iako ni u dva navrata nije uspeo da dobije saveznu diplomu u Švajcarskoj, on je i pored toga okačio titulu dr med. na vrata svoje ordinacije i stavio na vizit-karte.

 

Povratnik

Ovaj Srbin sa mestom prebivališta u Nushofu (kanton Bazel) je od 2007. godine bio više puta u istražnom zatvoru. Čak i nakon prvog hapšenja on je nastavio da leči pacijente, iako je već dobio sudsku zabranu, zaključuje "Blik".

Odbrana je kao olakšavajuću okolnost navela da su pacijenti u najvećem broju slučajeva bili zadovoljni, čemu se sud usprotivio, navodeći da je sa krivičnog aspekta bitno to da optuženi nije raspolagao ovlašćenjima da radi kao lekar i što je svesno obmanjivao svoje pacijente.

U svojoj praksi u Savozi i na drugim mestima u "Dojčšvajc" , kao i na Kubi, ovaj lažni medicinar je lečio ljude u oblasti neuralterapije i ozonterapije.

Sud je bio mišljenja da je pri nekoj od tih terapija jedna od pacijentkinja bila životno ugrožena, jer je navodni lekar koristio špric koji nije bio dovoljno dezinfikovan, zbog čega je žena dobila teško trovanje krvi. Osim toga, optuženi je bez važeće licence prodavao lekove, čime je prekršio Zakon o opijatskim sredstvima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here