Srbin dobio 13 godina robije

0

commons.wikimedia.org
Suđenje brzo završeno: Sud u Gracu
 

Tokom suđenja je utvrđeno da je bračni par zakazao sastanak u Tržnom centru u Gracu kako bi razgovarali o razvodu, koji je supruga već duže tražila. Nakon ručka, njih dvoje su seli u parkirani automobil, ali tamo su se žestoko posvađali. Iznenada, suprug je, kako je utvrđeno, potegao nož koji je bio ispod sedišta za dete.

– Keramičkim nožem optuženi je ubo ženu koja se sve vreme grčevito borila za život. Ona je uspela da uhvati i polomi sečivo, a zatim je istrčala iz automobila i pobegla – kazao je tužilac Evald Hercer.

Optuženi Srbin je sve vreme suđenja tvrdio da nije hteo da ubije suprugu i da je tokom svađe izgubio kontrolu nad svojim postupcima, ali nije mogao da objasni sudu odakle mu nož u kolima, tvrdeći da je taj deo zaboravio. Njegov advokat je rekao da je supruga želela da živi u luksuzu.

– Htela je dva odmora godišnje, skupe čizme i stalno je tražila sve više i više. Moj klijent je voleo suprugu, čak je uzeo kredit da bi mogao da joj ispuni sve želje. Na kraju, ona je počela da ga ucenjuje decom – rekao je advokat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here