Srbin i Hrvat pirati sa Kariba!

0

Antonio i Dejan na snimanju spota
 

Prvi je pijanista, drugi glumac kome je muzika hobi i, naizgled, nemaju mnogo dodirnih tačaka. Ipak, pronašli su se pre nekoliko godina u metropoli na Majni, shvatili da im umetnički damar kuca jedinstveno, a rezultat je nekoliko projekata koji će im, nadaju se, otvoriti mnoga vrata, i doneti slavu, možda čak i – holivudsku!

– Još ne možemo da verujemo da smo ostvarili saradnju sa čuvenom

producentskom kućom "Volt Dizni"( Walt Disney) iz Los Anđelesa, i da će naša "obrada" glavne muzičke teme iz čuvenog filmskog serijala "Pirati sa Kariba", zavrteti u šestom nastavku sage o gusaru Džeku Sperou, kojeg maestralno glumi čuveni Džoni Dep – kaže Antonio Macan, koji je zajedno sa Dejanom Blaženovićem posetio redakciju "Vesti" u Bad Filbelu, kod Frankfurta.

Produkcija Dizni je raspisala konkurs za umetnike koji su trebali na svoj način da izvedu poznatu muzičku temu iz filma, autora Frenka Cimermana, koji je inače rodom iz Frankfurta. Ono što su uradili Antonio i Dejan im se dopalo i muzika koji na svom klaviru izvodi Macan, sigurno će se naći u filmu.

– Ali, nama nije bilo dovoljno da se na portalu Jutjub vidi sama Antonio za klavirom već smo snimili spot koji prati muziku – uključuje se u razgovor Blaženović.

 

Prijatelji i umetnici: Antonio Macan i Dejan Blaženović
 

– Naravno, zbog autorskih prava nisam mogao da budem Džek Sperou, nego sam neki njegov dalji rođak – kroz smeh priča Dejan i kaže da su spot snimili i nedavno postavili na Jutjub (može se naći pod imenom "Atonio Macan’s Pirates of the Caribbean" ) i da je za samo nekoliko dana imao petocifren broj pregleda mada se nisu reklamirali.

 

Dozvola za obradu

Antonio i Dejan su nedavno dobili dozvolu da muzički obrade i teme iz dva čuvena filma "Beg iz Njujorka" i "Beg iz Los Anđelesa" (u oba se kao glavni junak Plisken Snejka proslavio Kurt Rasel) još poznatijeg reditelja Džona Karpantera.
– Poslali smo video materijal našeg dosadašnjeg rada i pitali za dozvolu, a pozitivan odgovor, što nas je posebno iznenadilo, stigao je za svega nekoliko sati – priča Dejan Blaženović.

– Postoji šansa da se čak obojica pojavimo u šestom nastavku filma, što je zaista nešto fenomenalno o čemu se bojimo i da razmišljamo – kaže Blaženović za "Vesti".
Pored ovog projekta sa Diznijem dvojica sjajnih prijatelja i umetnika nedavno su u emisiji poznate nemačke TV kuće RTL pod imenom "Unšlagbar" (Nepobedivo) predstavili još jedan svoj talenat "koji se rodio iz čistog zezanja", kako kažu naši sagovornici.

– Naša tačka se zove – živi piano. Radi se o tome da ja na Dejanovim leđima prstima sviram taktove određene melodije, a on po tome pogodi koja je kompozicija u pitanju. Mislim da na taj način mogu da "odsviram" oko 1.000 numera, a kvota Dejanovih pogadaka je 100 odsto, što smo i demonstrirali u toj zabavnoj emisiji koju vodi poznata moderatorka Sonja Citlov – priča nam Antonio Macan. A Dejan nam kaže da mu u tome mnogo pomaže što sjajno vlada harmonikom, koju je učio kod Slobodana Aranđelovića Kemiša, oca još poznatijeg Miroljuba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here