Youtube/N1
Boris Milošević

Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj, SDSS, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovaće obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije “Oluja” u Kninu.

Dok se u Hrvatskoj, u Kninu, godišnjica te akcije proslavlja, za Srbiju ona predstavlja težak zločin etničkog čišćenja i takođe se obeležava komemoracijom žrtvama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da lično ne može da podrži prisustvo političkih predstavnika srpskog naroda na proslavi “Oluje” u Kninu, ali da će se truditi da ih razume ako takvu odluku donesu.

– Trudiću se da ih razumem i nastavićemo da radimo sa njima i na pomirenju sa Hrvatima i Hrvatskom, ali to može samo uz postovanje svih zrtava – poručio je.

Plenković: Dogovor je da potpredsednik Milošević ide u Knin

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je sa SDSS i predstavnicima srpske manjine postignut dogovor da će obeležavanju “Oluje “u Kninu 5. avgusta prisustvovati potpredsednik Vlade Boris Milošević.

– Mislim da je to dobro i korisno, korisno pre svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcioniše danas – rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

Na pitanje novinarke da li će u Kninu biti i Milorad Pupovac premijer je odgovorio da su sve vreme “razgovarali o tome da u Kninu 5. avgusta budu svi članovi Vlade“ i dodao da je ono što je on želeo upravo to da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu.

Plenković je rekao da će potpredsednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obeležavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje i na taj način “poslati snažnu poruku Vlade o tome da treba poštovati sve žrtve i dostojno obeležiti ta mesta”.

7 COMMENTS

  1. Boris Milošević i to Srbin ide na obeležavanje najvećeg etničkog čišćenja svojih sunarodnika posle Drugog svetskog rata. Eto, dotakao je dno. Kaže, u ime pomirenja Srba i Hrvata. Kako ga nije sramota? Neka dođe u Srbiju i to kaže onim nesrećnicima koji su proterani iz svojih kuća. Očigledno, Hrvatima je potreban takav za jednokratnu upotrebu. Sa takvim tipovima Srbija treba da prekine svaku komunikaciju. Bar to možemo.

  2. to nije nikakva srpska stranka niti bilo koga predstavlja osim hdz koji je tu fantomsku stranku stvorio da bi je koristio kao alibi da dokažu da postoje srbi u hrvatskoj i da navodno imaju sva prava i da ih koriste da bi imali većinu u saboru.

  3. Pitam se, sta tu ima da se slavi? Pogrom nad nejakim zivljem, starcima, zenama i decom? Sa kim je to ratovala Hrvatska? Pobedila ravnopravno naoruzanu vojsku, koja je napala njihovu zemlju, pa ima razloga da slavi? Smesno, tuzno i zalosno. Ovde je mesto komemoraciji a ne slavlju! Ogromna sramota, pred Srbijom i celim svetom. Oni boluju od zavisti koja je prerasla u mrznju prema srpskom narodu! Trebalo bi da se stide pred celim svetom.

  4. Pa kako da bude podpredsednik vlade te države a da tu sramotu ne učini. Mislim da ga više ne treba smatrati niti nazivati srbinom. On se svrstao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here