Srbin iz zatvora pljačkao vile po Francuskoj

0

Upadali u vile i odnosili sve – od Luj Viton kofera do nakita

 

Učestale pljačke vila potresale su Azurnu obalu više od šest meseci. Lopovi su tokom noći provaljivali u prazne kuće i odnosili gotovo sve vredno – od firmiranih kofera do garderobe i nakita. Procenjeno je da je vrednost ukradene robe veća od pola miliona evra.

 

Već posle druge pljačke, policiji je bilo jasno da se radi o organizovanoj bandi, koja pomno posmatra vile duže cele Rivijere i prati kada vlasnici nisu tu. Vreme je prolazilo, broj opljačkanih vila popeo se na osam i, napokon, pre četiri dana, banda je identifikovana i uhapšena zahvaljujući DNK tragovima koje su ostavili za sobom.

 

Ono što je francusku policiju dodatno šokiralo bilo je otkriće petog bandita, takođe Srbina, koji je organizator svih pljački, i to iz svoje zatvorske ćelije u Nici. Sa ostatkom ekipe je komunicirao mobilnim telefonom, a planove i skice pljački slao im je elektronskom poštom pomoću svog laptopa. Sumnja se da je birao vile u koje će provaliti jer duže vreme živi na Azurnoj obali.

 

– Konstantno smo pratili snimke sigurnosnih kamera, da bismo na posletku primetili BMW i “pežo” koji su često prolazili u blizini opljačkanih vila. Proverom registracija, ustanovljeno je da vozila nisu u vlasništvu meštana, pa smo odmah posumnjali da su to pljačkaši. Ubrzo smo ih uhapsili – ispričao je za lokalne medije šef policijske stanice koji je vodio istragu. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here