Srbin iz zatvora pobegao u kasarnu

0

Bežeći od bečke policije pao u ruke vojnoj policiji
 

Kako prenose austrijski mediji, on je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog pljački. Uhapšen je 2011. godine i od tada se nalazi u zatvoru Simering u Beču.

 

Tokom maja pušten je na slobodan vikend, ali se nije vratio u zatvor. Od tad ga traži policija Austrije i za njim je raspisana međunarodna Interpolova poternica. Za to vreme on se krio u glavnom gradu alpske republike.

Prema rečima portparola policije u Beču, pre nekoliko dana dobili su anonimnu dojavu gde će se begunac nalaziti.

– U četvrtak ujutru došli smo do tog stana u Grazbergergase ulici da pronađemo begunca. Vrata stana niko nije otvorio, ali su policajci videli čoveka koji je skočio kroz prozor i počeo da beži. Policajci su krenuli u poteru za njim – kažu u policiji u Beču.

Očigledno da srpski državljanin nije dobro poznavao taj deo Beča pošto je došao do ulice Kelzenštrase gde je preskočio žičanu ogradu, verovatno ne znajući da je u pitanju kasarna. Policajci koji su pratili begunca odmah su upozorili vojnu patrolu koja je čuvala objekat o beguncu, pa su ga vojnici posle kratke potere uhvatili i predali policiji. Ovaj srpski državljanin je odmah vraćen u zatvorsku ćeliju gde će odležati ostatak kazne.

 

Krio se u opštinskom stanu

Prema informacijama iz bečke polocije, ovaj begunac je preko pola godine koliko je proveo u bekstvu živeo u bečkom okrugu Landštrase. Tamo je kako navode austrijski mediji živeo u opštinskom stanu. Za sada nisu poznate okolnosti kako je mogao toliko vremena da provede na slobodi u Trećem bečkom okrugu uprkos policijskim naporima da bude pronađen i to u objektu koji je u vlasništvu opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here