Srbin pljačkaš zaustavljen čekićem

0

Okrvavljeni Nikola J. čeka Hitnu pomoć
 

Kada su upali u zlataru zatekli su četiri osobe. Prodrali su se na engleskom jeziku da svi legnu na pod. Jedan od njih počeo je da uzima skupocene satove i nakit, dok je Nikola J. pazio na vlasnika Marka Helenreinera (48), njegovog sina Morica (21) i dvoje mušterija.

 

Uplašeni za živote

O svemu što se dešavalo tokom pljačke nemačkim medijima je pričao sin vlasnika zlatare.
– Bio je to čist adrenalin kada se ne razmišlja mnogo. Da su razbojnici uspeli da pucaju, mi bi verovatno bili mrtvi. Taj prvi šok sam preboleo i nadam se da će se otac brzo oporaviti, ali i da će policija naći i drugog pljačkaša – izjavio je Moric Helenrainer.
Njegov otac je dobio nekoliko udaraca čekićem u kičmu, ali se kod kuće oporavlja od povreda.

Otac i sin su počeli u jednom trenutku da pružaju otpor pljačkašima, pa je otac uspeo da otme pištolj razbojniku koji je iz vitrina uzimao skupocen nakit, ali je Helenreinera nekoliko puta Nikola J. udario čekićem u leđa. Tada je sin skočio na srpskog razbojnika i uspeo da mu otme čekić. Dvojica razbojnika su počela da beže iz zlatare. Za Nikolom J. je pojurio mlađi Helenreiner i kako bi ga zaustavio bacio čekić za lopovom.

– Čekić je pogodio tog mladića u glavu i on je pao na zemlju, pa je zadobio dodatne povrede glave jer je udario o asfalt. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć koji su ga odvezli u jednu bolnicu u Minhenu – kaže jedan od svedoka pljačke.

Za drugim razbojnikom policija još traga. On je sa plenom vrednim oko 50.000 evra uspeo da stigne do skutera koji je bio u blizini i pobegne. Policija je kasnije našla motor kojim je pobegao sa mesta pljačke.

Posle ove drske pljačke u centru Minhena, nemački mediji pišu da je najverovatnije u pitanju akcija poznate balkanske pljačkaške bande Pink panter.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here