Srbin stvara istoriju Kanade

0

Mirko Mladenović
 

 

 

Mirko je OSTALI SPORTOVIom počeo da se bavi prošle godine u školi, zavoleo je ovaj sport i ušao u reprezentaciju.
 

Mirko Mladenović ponosno sa medaljom

– Kada sam počeo da treniram OSTALI SPORTOVI bio sam najgori igrač, ali verovao sam u sebe, jer znam da je sve moguće ako to stvarno želiš, naporno sam trenirao i sad sam dobar. Igram na poziciji "pivota" – priča nam Mirko koji je, osim što je jedini Srbin u kadetskoj OSTALI SPORTOVInoj reprezentaciji Kanade, zapravo i jedini koji nije Francuz poreklom. Nikad nije imao problema zato što je dete emigranata, ali cela kanadska reprezentacija nije naišla na dobar prijem u Geteborgu.

– Zviždali su nam, govorili da se vratimo u Kanadu, vikali "šta vi tražite u OSTALI SPORTOVIu – idite igrajte hokej" i slične stvari. Nije nam baš bilo svejedno, pogotovu što smo na početku loše igrali i gubili utakmice, ali kako je teklo prvenstvo, bili smo sve bolji, možda imali i malo sreće i doneli Kanadi srebrnu medalju, priča nam naš mladi sagovornik.

 

Pravio monografiju o Veličkoviću

Iako mu zbog škole i treninga ostane malo vremena da se bavi drugim stvarima, Mirko Mladenović uz oca Zorana uči i saznaje o umetnosti. I on je, na svoj način, doprineo da ograničeno izdanje (100 luksuzno opremljenih knjiga o našem velikom slikaru Vladimiru Veličkoviću) izađe na svetlo dana. Naime, ovaj tinejdžer fotografisao je sliku "Izenhajmski oltar" Matijasa Grinevalda za knjigu o Veličkoviću koju je izdao njegov otac. Takođe je na kompjuteru "slagao" tekst i slike i "pravio" stranice ove knjige. Rekli bismo, neobičan interes za jednog šesnaestogodišnjaka, međutim, u njegovom svetu škola, sport i umetnost poređani su baš onako kako njemu odgovara i najbolje "leži".

Nakon učešća na svetskom prvenstvu i osvajanja srebrne medalje, Mirkova želja je da učestvuje na panameričkim igrama koje će se održati u julu naredne godine u Torontu.

 

Mirko i saigrači iz reprezentacije
 

– Moram prvo da izborim ulazak u reprezentaciju u tim igrača od 17 i 18 godina – kaže Mirko koga osim sporta zanima i aeronautika.

Već sad je siguran da će to i studirati, taj program ukupno traje šest godina i sve vreme studenti imaju praksu, uče kako se prave avioni, baš ono što on najviše voli i čemu planira da se u potpunosti posveti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here