Srbin varao na bankomatima

0

Osumnjičeni da su falsifikovali platne kartice (Foto: Ilustracija)
 

Perović je prema pisanju medija, živeo u Čikagu gde je došao iz rodne Kule da studira u SAD. Osim njega uhapšeni su Nikola Kolaki (36) iz Džeksonvila u Vermontu, Ivan Jalacio (27) iz Forest Hila u Njujorku i Stefan Mihov (29) iz Hilsdejla u Nju Džersiju. Oni su se nakon hapšenja pojavili na sudu i određena im je gotovo rekordna kaucija za ovakvo delo od čak 750.000 dolara, posle čega su ostali u pritvoru.
 

Otišao da vozi kamion po SAD

Kako kažu prijatelji Perovića za medije, oni su u šoku kada su čuli da je on na bilo koji način povezan sa kriminalom.
– U pitanju je odličan momak, vredan, radan, sportista. U Ameriku je otišao pre dve i po godine preko programa Njork and travel za studente, vozio je kamion, snalazio se… Roditelji su mu razvedeni, i on je već duže vreme živeo u Novom Sadu, gde su mu i mlađi brat i sestra. Svi u porodici su fini i pristojni ljudi, ova vest će ih dotući. Možda su ga uvukli, mlad je on i još naivan – kaže jedan od njegovih prijatelja.

Svaki od njih osumnjičen je za falsifikovanje platnih kartica, korišćenje tih kartica, nezakonit pristup kompjuterima i zaveru. Inače, Perović je iz Kule došao da studira u SAD, a preko društvenih mreža dopisivao se sa prijateljima i porodicom, koji su mu poželeli sreću na studijama.

Geri Hatli iz policije u Konkordu kaže za medije da su četvorica uhapšenih imali opremu za proizvodnju lažnih kreditnih kartica, koju su koristili da uzimaju novac sa bankomata na području Konkorda.

– Slučaj je trenutno još pod istragom, ali izgleda da su ukrali preko 1.000 dolara. Verujemo da su četvorica uhapšenih doputovali u Konkord specijalno da bi izveli prevaru sa falsifikovanim karticama. To je ono što su hteli da rade, kao i da putuju unaokolo i tako izvlače novac – objasnio je Hatli.

Inače, policija je četvoricu osumnjičenih, među kojima i Perovića, uhapsila u hotelskoj sobi nedaleko od lokalnog tržnog centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here