Srbin vodi do prve lige

0
 

Deceniju igrao u Zagrebu: Milan kao Dinamov golman
 
 

Danas može da se pohvali da je čak 13 igrača koji su bili pod njegovom paskom doveo do superlige Švajcarske.

 

Velike pare nisu dobre

Šarović napominje da se u njegovo vreme fudbal igrao iz velike ljubavi, međutim sada se mnogo novca obrće u ovom sportu i on misli da nije dobro.

– Slučajno sam, kao junior, došao na fudbalsku utakmicu, jer me fudbal nije zanimao. Golman se povredio, profesor fizičkog vaspitanja me poslao na gol i – od tada se u životu samo time bavim – priča kroz osmeh Milan Šarović.

Rodom je iz Lazareva kod Zrenjanina, a u 18-oj godini već je bio u fudbalskom timu Proletera u tadašnjoj Prvoj ligi SFRJ, a sa 24 godine je kao reprezentativac otišao u Dinamo i tamo je igrao 10 godina.

Nastupio je dva puta za reprezentaciju Jugoslavije, imao je peh, lomio je dva puta nogu i morao je, tada je mislio, da okonča fudbalsku karijeru. Posle toga dolazi u Švajcarsku i tu je već trideset godina.

Ljubav prema fudbalu ga nije napustila i ponovo je, sa šipkom u nozi, počeo da igra fudbal u Švajcarskoj (u manjim klubovima) sve do 44. godine kada je zvanično prestao da brani, ali je nastavio kao trener.

– Želeo sam da svoje iskustvo prenesem na mlade, otvorio sam fudbalsku školu i počeo da pripremam decu za golmane. Ponosan sam na 13 najboljih koje sam doveo do Superlige Švajcarske – objašnjava Šarović.

– Kod mene su samo mogli da prođu posebni talenti, uvek sam ih prepoznavao i u primao samo one za koje sam procenio da od njih mogu nešto da napravim, a procena me nije nikad izneverila. S ponosom mogu da kažem da sam "napravio" i četiri reprezentativca, a među njima je Dijego Benaljo, sadašnji golman Švajcarske.
Kaže da rodni kraj retko posećuje, jer voli rad i red a da toga prilično manjka u Srbiji. Bio je u Srbiji pre osam godina.

– Ne vuče me mnogo želja za rodnim krajem, kad vidim šta se i kako dešava, radije ne idem da to sve gledam. Tamo sam sve prodao, ovde kupio kuću i sad je to moj dom – završava svoju ispovest za "Vesti" Milan Šarović koji i danas radi kao trener u dva manja kluba u Cirihu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here