Srce na dlanu za siročad, uboge starce i bolesne ljude

0
Dođu da umru: Prihvatilište u Beogradu
 

I najnoviji prilog od 700 AUD, koji stiže iz Kanbere, od grupe dobro znanih nam darodavaca, samo potvrđuje činjenicu da oni svoj humani rad nastavljaju ne samo zbog predstojećih praznika, nego zato što su se davno opredelili da pomognu srpskom narodu u nevolji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Tako nam Ružica Adam, voditeljka emisije "Hajde da se družimo" Srpskog radio programa u Kanberi poručuje:

"Odlučili smo da sumu od 700 dolara podelimo na ravne časti: 350 AUD ide Prihvatilištu za stara lica u Beogradu koje broji u zimskim mesecima čak i do 150 lica bez krova nad glavom. Zašto smo baš njima namenili ovaj skroman dar? Zato što su stari i napušteni uvek na poslednjem mestu, njih se skoro niko i ne seća. Ali, ne smemo da zaboravimo da njihove godine nisu prošle uzalud. Dali su i oni svoju mladost i zdravlje radeći za neko bolje sutra, za mlađe generacije. A danas preživljavaju na korici hleba što je i žalosno i sramotno… Molimo novinare da im bar za predstojeće praznike "zaslade" staračke dane, a naša želja je da ih počastite lepom rečju, kolačima, sokovima i voćem. Neka to bude drugačiji ručak od onih svakidašnjih…"

Drugih 350 AUD biće podeljeno između pet lozničkih familija sa ukupno 17-oro dece kojima su domovi nastradali u poplavama. Posle kubika s prehrambenim namirnicama i garderobom koji je nedavno stigao iz Kanbere u Loznicu, sada će ovih pet stradalničkih familija uz novčanu pomoć lakše prebroditi zimu.

U ovoj humanoj akciji zemljaka za stanare beogradskog Prihvatilišta i za pomoć deci pet lozničkih porodica nastradalih u poplavama učestvovali su: Radmila Božić, Đurđa sa porodicom, Đorđe Ristić, Sretko Novaković, Marija Ignjatović, Nedeljka Kecman i bračni par Ružica i Đorđe Adam iz Kanbere.

Prilozi iz Sidneja i Ciriha

Sa stare adrese ponovo nam se javljaju iz Sidneja plemeniti Ljiljana i Slobodan Joksić koji su uputili 120 AUD porodici Stoilković iz zaseoka Reka, u selu Nova Brezovica, čija je teška sudbina pogodila mnoge čitaoce. U pismu koje su pisali baš na Nikoljdan kažu:
"Šaljemo darak za dečicu, da se Bojan, Bojana i Miljana obraduju slatkišima i ponekom igračkom. Molimo da se Bojanu kupi džemper, košulja i pantalone, a darovi stižu od Svetog Nikole."

Dragi donatori, vaš plemeniti dar je već uručen. Istoj porodici novčanu donaciju od 200 franaka upućuje dve humane darodavke iz Švajcarske – Ljiljana Sćaedl i njena prijateljica Jelena Žulj iz Ciriha, uz želju da unesu iskru veselja u ovaj tužni dom.

 

Pokloni iz Nemačke

Iz Groselfilgena, u Nemačkoj, naši verni čitaoci i donatori Mirjana i Ostoja Debeljak uputili su 100 evra za baku Živku Popović iz Tmave kod Kuršumlije, uz pozdrave i želje da je prati svako dobro, a najviše zdravlje. Drugih 50 evra poklanjaju malom Viktoru Stančiću iz Stanara kod Dobija, bebi oboleloj od leukemije. A naša plemenita penzionerka, Nadežda Radović iz Vizbadena poslala je pokolon-paket porodici Savić, familiji sa desetoro dece iz sela Buštranje kod Vranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here