G. Atanasovski
Srdačan susret sa novim protom

Prvog dana nove kalendarske godine u hramovima Srpske pravoslavne crkve su obeleženi Oci. Tako je bilo i u Hanoveru u hramu Svetog Save. Liturgiju je na praznik služio otac Saša Momirović koji je nedavno stigao iz bremenske parohije.

Prota Saša je posle sedam godina službovanja u Eparhiji braničevskoj i 21 godine provedene u Bremenu preuzeo jednu od dve parohije u Hanoveru. Stupio je pun elana na novu dužnost i srdačno je dočekan od novih parohijana. Koliko je cenjen paroh dokazuje i to što su ga vernici iz Bremena sa setom ispratili, a jedna grupa je u Hanoveru prisustvovala njegovom prvom bogosluženju u Hramu Svetog Save.

Na dan kada se u znak ljubavi tradicionalno vežu očevi, koji se oslobađaju poklonom, otac Saša je delio jabuke i tako obradovao prvo najmlađe, pa onda i ostale prisutne. Svi oni koji su se pripremili, primili su i pričest, a svečari su osveštali slavska znamenja. Time je zaokružena ova po mnogo čemu posebna liturgija u predbožićnom vremenu.

Prota Saša Momirović za “Vesti” kaže da se raduje novom zadatku ali će se uvek sećati vremena provedenog u Bremenu.

– Bila mi je čast da 21 godinu služim tamo. Prva liturgija u ovom svetom hramu mi je donela malo treme, ali puno radosti jer su me vernici odmah srdačno i toplo prihvatili. Mnogo mi je značila podrška mojih vernika iz Bremena koji su prisustvovali ovoj liturgiji – ističe Momirović

Zoran Obrenović iz Bremena kaže da su došli od srca da požele puno uspeha svom dugogodišnjem parohu i da ga podrže u trenutku preuzimanja nove dužnosti.

– Zahvalni smo mu duboko na svemu što je godinama činio za našu zajednicu u Bremenu i poručujem našim prijateljima u Hanoveru da će biti u dobrim rukama. Ocu Saši želimo sve najbolje na njegovom putu i poručujemo da će Bremen uvek biti njegova kuća.

Posebna služba: Otac Saša Momirović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here