Otac najboljeg svetskog tenisera Novaka, Srđan Đoković, dao je intervju za hrvatske medije u kom je opširno govorio o aktuelnim temama vezane za njegovog sina.

Đoković senior je “Jutarnji list” priznao da je Novak njegova očekivanja nadmašio još pre četiri ili pet godina, a na pitanje da li Nole ima tendenciju da postane najbolji svih vremena, je rekao:

– Mislim da vam je pogrešno pitanje, on nema tendenciju, on je već najbolji svih vremena. Po broju nedelja provedenih na broju 1, pa u međusobnim susretima, po broju Masters titula, jedino mu nedostaje Olimpijsko zlato i te dve grend slem titule koje će već ove godine osvojiti. On je najbolji i sve u svetskom tenisu zavisi od njega.

– On može da izgubi, ali ne zato jer ga je protivnik nadigrao, nego zato jer mu je on dozvolio da ga protivnik pobedi – rekao je Srđan Đoković i dodao:

– On neće još da napusti tenis, njegova karijera će trajati još godinu i po, dve, do tri najviše, kada će svi mogući parametri biti u njegovom vlasništvu. On je i sada najbolji teniser na svetu i jedan od najboljih sportista svih vremena. Pa evo i jedan engleski novinar je izjavio prošle nedelje, iako su oni ljuti protivnici njegovi, da njegovi takmaci više nisu Federer i Nadal, nego ga upoređuju s Tajgerom Vudsom i Majklom Džordanom. On vam je ta kategorija.

Pričao je Srđan Đoković i o Novakovoj saradnji sa Ivaniševićem.

– Mislim da je to Novaku leglo kao kec na desetku! To Goranovo pojavljivanje u stručnom štabu. Pogodio je kao uvek! Novak je fantastičan u svakom pogledu i zna koje su mu mane, vrline su ogromne, ali ima i mane koje je tokom čitave karijere pokušavao da ispravi. Sam i uz pomoć stručnjaka, bivših tenisera iz prošlosti, kao što je Ivanišević za servis.

– To je živa istina kako mu je popravio servis. I dignuo mu je preciznost i procenat i jačinu. Niti on više ne baca tako visoko, Čilić je bacao možda i previsoko, a Novak je isto imao problema, izvijao se poput Čilića i on mu je to ispravio. To je fantastična stvar. Njihova saradnja dovela je do fantastičnog osvajanja naslova u Australiji.

O bliskosi između srpskog i hrvatskog naroda, Srđan Đoković je rekao:

– Za mene je sve to isto, pa neka se ljute ko hoće i kako god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. I jednostavno mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa da uradimo. Niko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije, ekonomske, bilo kakve, mi smo onda ozbiljan faktor i neće moći da se igraju s nama kao što se sada igraju.

1 COMMENT

  1. “Mi smo jedna zemlja i narod” Шта он говори у Хрватској то је његова ствар. Ало ко му дозвољава да лупета на српским порталима је ствар целог Српског Народа!
    Титово братство-јединство је увек било и увек ће бити усташко оружје за слање Срба у царство небеско.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here