Srebrenica: Sportska hala na temeljima crkve

0

On je rekao da je "Merhamet" BiH obezbedio sredstva za izgradnju objekta površine oko 2.500 metara kvadratnih.

 

"Planirali smo da izgradimo sportsku dvoranu na zemljištu koje je u vlasništvu opštine Srebrenica. Podneo sam zahtev za urbanističku saglasnost, ali još nisam dobio nikakav odgovor", rekao je Nukić "Glasu Srpske".

 

Načelnik Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica Mirsad Mustafić je rekao da "Merhamet" pre dobijanja dozvole za gradnju mora da reši pitanje zemljišta na kojem će graditi objekat.

 

Protonamesnik Željko Teofilović podseća da je ranijom skupštinskom odlukom Srpskoj pravoslavnoj crkvi dodeljeno u trajno vlasništvo zemljište u Potočarima, na kojem je 1999. godine započeta izgradnja hrama uz pribavljenu dokumentaciju.

 

"Tadašnji opštinski inspektor naložio je 16. novembra 2000. godine da obustavimo radove, pozivajući se na odluku visokog predstavnika prema kojoj se ne može poklanjati opštinsko zemljište", rekao je Teofilović.

 

Srebrenički sveštenik je podsetio da je zabrana gradnje crkve usledila posle dolaska Bošnjaka na vlast u Srebrenici iako se iz dokumentacije koju crkva poseduje vidi da je 1981. godine izvršena eksproprijacija zemljišta uz novčanu nadoknadu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here