R. Erceg
Krajton promašio zicer za pobedu

Beli orlovi iz Boniriga su u 2. kolu NPL 2 podelili megdan sa komšijskim Mauntiz Vonderersima i – podelili bodove. Ova uzbudljiva utakmica odigrana je na terenu Valentajn parka, sedištu Fudbalske federacije NSW, a završena je rezultatom 2:2.

Obe ekipe su bile željne pobede jer su doživele poraze na otvaranju prvenstva. Bonirig je, kao favorit u ovom meču, krenuo silnije. Već u 1. minutu Armson se našao sam oči u oči sa protivničkim golmanom, ali je šutirao preko gola. Ali, u 8. minutu naši igrači su potrčali jedan drugome u zagrlja: posle prodora po sredini kapiten Miler je oštro šutirao, golman domaćina uspeo je da kratko odbije loptu, pravo do noge Asmira Kadrića koji je šalje u mrežu za vođstvo srpskog tima – 1:0.

Osim povremenih prodora nekadašnjeg prvotimca Orlova Dijaza po desnom krilu, Vonderersi nisu ozbiljnije pripretili našem timu. Međutim, sredinom poluvremena povredio se odbrambeni igrač Boniriga Mekenzi. U igru je ušao Riči Darko, a David Vranković se preselio pozadi. Ova iznuđena rokada kao da je poremetila ritam našeg tima i promenila odnos snaga na terenu. Ubrzo su domaćini imali najizgledniju šansu na utakmici, kad su sa sedam metara iskosa pogodili prečku, a odbitak poslali preko mreže. Nažalost, u 43. minutu Mun-Su Gil neuspešno je pokušao da se zagradi, iskusni Dijaz mu je otep loptu i čim je kročio u šesnaesterac sjajnim šutem po zemlji izjednačio je na 1:1.

Početak drugog povremena doneo je odličnu igru našeg tima. U 48. minutu Džek Armson je uposlio Kadrića, ovaj pribrano i efektno šutirao, a lopta se od stative odbila u mrežu – 2:1 za Orlove. Ali, posle novog vođstva naš tim je stao, domaćini su podigli ritam i stalnio pretili preko robusnog napadača Šona Runija, koji je u 79 . minutu nadskočio celokupnu odbranu Boniriga i udarcem glavom matirao Hristopulosa – 2:2.

Usledio je furiozan finiš naših fudbalera koji su se iz petnih žila trudili da se se domognu celog plena. Poslednju šansu je u nadoknadi vremena imao Krajton koji je sa pet metara promašio nebranjen gol. Neverica u našem timu i pomirenje s tim da će morati da se zadovolje samo bodom…

Braunov “potpis”

Posle dva prošlosezonska poraza od Orlova, menadžer Mauntiza Brajan Braun uspeo je da “otkine” dva boda timu koji je vodio devet godina. Sa druge strane, Bonirigovom treneru Vejnu O’Salivenu nema šta da se zameri. Kako u 1. sa Tajgerisma, tako i prošle subote, jednostavno se nisu poklopile kockice. Uz drugačiji splet okolnosti Bonirig je umesto jednog boda, lako mogao da ima maksimalan učinak.

Pavićević čeka šansu

Šansu da se dokaže s nestrpljenjem čeka ovogodišnje pojačanje Boniriga Radovan Pavićević. U subotu je igrao tek u poslednjim minutama, u prvom kolu nešto duže. Ovaj rasni golgeter, koji je pretprošle sezone sa Olimpikom osvojio NPL 1, uliva nadu da će svojim sposobnostima dati novu dimenziju Bonirigovom napadu i pomoći klubu da se vrati u elitni rang.

Sledeće subote, 21. marta u 18.00 sati Orlovi će na svom terenu ugostiti Central Kost Marinerse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here