Srećna ti domaćine krsna slava!

0

Skučen prostor i teški uslovi za život

Jeste dugo trajalo, ali stiglo je baš u pravi čas, tvrde 37-godišnji Bojan i 36-godišnja Nataša Virijević Ničić kojima su zbog šestoro dece, na raspolaganju dva kontejnera od po 15 kvadrata! I nova kuća, ali samo na papiru.

– Svi smo se mnogo obradovali, jer to nije prvi poklon-paket ove divne žene iz Nemačke, ali ponajviše deca. Kada je najmlađi sin Jordan video lopticu među pregršt poklona, nastala je vriska i graja. Evo, i sami čujete još ne prestaje – kaže nam u telefonskom razgovoru mlada majka Nataša i dodaje da su i svi drugi zadovoljni, i Dragana (17), Lazar /15/, Nemanja /12/, Jovana /6/, Jelena /4/, kako slatkišima tako i lepom garderobom.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Dobro smo koliko to možemo da budemo u ovim uslovima, svi nam kažu da se još malo strpimo, i da ćemo se iduće godine konačno useliti u kuću koja je napravljena za nas. Znam da ćemo se useliti jednog dana, ali pre toga treba izbaciti one koji su ušli u naš dom na divlje i nemaju nameru da se isele – ogorčeno kaže Nataša kojoj najteže pada bolest ćerke Dragane, operisane pet puta od tumora na mozgu, slepe i vezane za invalidska kolica.

 

Bez nade i plana: Kontejnersko naselje u Gračanici
 

Bojan Ničić je iz rodne kuće u selu Zlatari kod Prištine proteran 1999, i već je, kaže, zaboravio šta znači imati svoj prag, dom… Te godine kidnapovan mu je i otac Jordan (50), koji je kasnije pronađen mrtav. Majka mu je, veli, preminula ranije i na njenu sreću nije doživela raspad porodice… Šta reći ovim štićenicima "Vesti" u ovakvoj teškoj situaciji, sem da im naši čitaoci od srca žele da sledeću zimu i krsnu slavu dočekaju pod svojim novim krovom.
 

Bogati uzurpatori

Četrdeset kontejnera u Gračanici nužni su smeštaj porodicama raseljenim iz drugih krajeva Kosmeta posle martovskog pogroma 2004. Porodica Ničić je prva na spisku za useljenje u jednu od 74 kuće, izgrađenih od sredstava Vlade Srbije, i namenjenih stanarima ovog naselja, ali su ih nasilno zauzeli uglavnom dobrostojeći Srbi. Protiv uzurpatora podnete su krivične prijave i donete presude, koje nisu realizovane. Srpske institucije sada nemaju ni izvršnu vlast na Kosmetu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here