EPA
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder

Lider LDP-a i bivši potpredsednik Vlade Srbije, Čedomir Jovanović izjavio je sinoć da je Gerhard Šreder rekao Zoranu Đinđiću da Srbija nikada neće ući u EU.

Govoreći o o pitanju Kosova i Metohije i poseti ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Nemačkoj tim povodom, Jovanović je rekao da je Đinđić u Nemačku otišao odmah posle pokušaja njegovog ubistva kod hale Limes.

– Zoran Đinđić se video i sa Gerhardom Šrederom. Šreder je bio besan zbog toga što mi insistiramo na Kosovu, jer Irak je tada bio tema. Zoran mu je rekao tada: “Ono što je vama Irak, to je meni Kosovo. Hoću da znam koje su granice moje zemlje”. Šreder ga je pitao zašto je to uopšte važno, a Đinđić je rekao da je to zato što žele Srbiju u Evropi. Na to mu je Šreder rekao: “Pa vi ste veća Evropa od mene, pogledajte kako izgledate, kako govorite. Ali, Srbija nikad neće biti deo Evropske unije. Granice EU su granice Austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji”. I tako su se rastali – rekao je Jovanović, koji je tada bio deo vlade Zorana Đinđića.

3 COMMENTS

  1. pa i nece to znaju ptice na grani i kamo srece da nece ali jedno je svima jasno da je srbija srce evrope da smo mi negde u aziji nebi ni znali za nas njih boli polozaj gde je srbija da mogu nekako da prosire nekadasnji ddr istocnu nemacku sve do nisa onda bi bilo sve super ja iskreno zelim mojim potomcima i svom srpskom rodu da ostanu van eu ni ovima sto su ih nagovorili i uclanili necvetaju ruze

  2. A sto je ceda cutao i sve vreme govorio da samo u tu EU moramo. Samo da bih Stbiji veliku stetu naprabio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here