Sremci igrali za medalju

0

Osvojili brojne nagrade: Devojke i orkestar KUD "Srem"
 

Za posetioce nekog od ova dva nastupa bilo je ovo svakako zanimljivo gostovanje, jer reč je o društvu koje ima dugu tradiciju i mnogo uspeha na takmičenjima i smotrama folklora u Srbiji i izvan nje. Svojom igrom i svirkom, članovi ovog amaterskog kulturno-umetničkog društva pokazali su da su pravi profesionalci na sceni.
 

Nastup u prostorijama SK "Banjaluka" pratilo je svega dvadesetak posetilaca, dok je u subotu u sali Crkvenog centra bilo više od stotinu gledalaca. Bogat repertoar, odlična uigranost i raznovrsnost prikazanog stvaralaštva osnovne su karakteristike druge večeri u Minhenu u kojoj su u glavnoj ulozi bili folkloraši i narodni orkestar KUD "Srem" Jakovo.
 

"Mi smo amatersko kulturno-umetničko društvo osnovano 1958. godine i prošle godine smo u Centru "Sava" proslavili pola veka postojanja. Imamo oko dve stotine članova raspoređenih u pet ansambala. S njima radi i vežba Damir Mutapčić, a na repertoaru imamo 15 koreografija i za svaku smo sami radili nošnje. Igramo narodne igre srpskog naroda iz Srbije, Bosne, Dalmacije i Makedonije. Učestvovali smo na brojnim smotrama i takmičenjima folklora u Srbiji i inostranstvu odakle smo, skoro redovno, donosili pehare i medalje" kaže Rajko Kostić član Uprave KUD "Srem".

Pomoć Maji

Zabava KUD "Jugos" imala je i humanitarni karakter.
"Želimo da prikupimo novac za našu Maju Ilić (13) koja boluje od leukemije i trenutno je u bolnici. Želimo joj da brzo ozdravi i da se što pre vrati u našu folklornu grupu" rekla je Dragina-Cica Vidaković, predsednik društva
Pored ulaznica prikupljani su novčani prilozi prisutnih, a oko 2.500 evra Ljubo Soknić će ovih dana uručiti Majinoj majci Nadi. Uprava KUD "Srem" poklonila je Maji narodnu nošnju.
Do sada su naši klubovi i pojedinci sakupili više od četiri hiljade evra za lečenje Maje Ilić. Njeni drugari pisali su joj pisma i crtali poruke sa željom da se što pre vrati među njih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here