Srpkinja pokušala ubije sebe i ćerku!

0

 

 

Svetlana skočila s trećeg sprata ove zgrade

Srpkinja Svetlana P. (42), koja živi u Gracu, pokušala je da se ubije tako što je skočila s prozora svog stana na trećem spratu kuće, a prema saopštenju policije, ona je sa sobom htela da povede i petogodišnju ćerku!
Prema pisanju austrijskih medija, u momentu drame Svetlana je bila sama u stanu.
"Zajedno sa ćerkom, Svetlana je skočila sa visine od 12 metara. Pale su na travnjak u dvorište kuće, a prolaznici su ih zatekli teško povređene i odmah su alarmirali Hitnu pomoć", preneli su mediji izjavu jednog od očevidaca.
Prilikom dolaska lekara, žena i dete su bili pri svesti i hitno su prebačeni u Pokrajinsku bolnicu u Gracu.
Svetlanin sin Zoran objasnio je policajcima da njegova majka Svetlana, koja je živela odvojeno od oca devojčice s kojom je skočila, ima psihičke probleme, zbog kojih je bila na lečenju u pokrajinskoj psihijatrijskoj klinici "Sigmund Frojd". U policiji smatraju da bi upravo ti psihički problemi mogli biti uzrok pokušaja samoubistva, ali je nejasno zbog čega je Svetlana P. htela sa sobom u srmt da povede i petogodišnju ćerku.

Zabtinut: Svetlanin sin Dragan

Zoranov brat blizanac Dragan P. ispričao je bečkom dnevniku "Kronen cajtung" da je Zoran došao do stana neposredno pre nego što je Svetlana skočila s prozora.
– Kad je Zoran zakucao na vrata stana, naša petogodišnja polusestra je uzviknula: "Mama, otvori, Zoran je tu!"Međutim, umesto da otvori, Svetlana je zgrabila dete i skočila s prozora! Ne mogu da shvatim šta se dogodilo. Majka je jednom, pre nešto više od šest meseci, već htela da skoči s prozora sa ćerkom. Tada sam je u poslednjem momentu zaustavio. Ona je imala panični strah od bivšeg muža, oca petogodišnje polusestre, koji sada živi u Gornjoj Austriji. Uspeo sam tada da je smirim – rekao je on.
Dragan je kazao da je bila na lečenju i da je posle toga izgledalo kao da je sve bilo normalno. Ipak, očigledno je da strahovi nisu nestali i da je Svetlana to u sebi nosila kao težak teret koji je krila od sinova. Policija nije bila u prilici da sasluša Svetlanu P.

 

 

 

Majka i ćerka stabilno

Zdravstveno stanje Svetlane i njene petogodišnje ćerke je stabilno, saopštila je bolnica u Gracu. Dr Holger Til, šef odeljenja za dečju hirurgiju, rekao je da je devojčica operisana. Njeno stanje je stabilno i više nije životno ugrožena, a i majka Svetlana P. više nije u životnoj opasnosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here