EPA/Koča Sulejmanović
Olga Danilović

Srpska teniserke Olga Danilović i Ivana Jorović plasirale se u osminu finala WTA turnira u Budimpešti. 

Danilović je savladala Nemicu Tamaru Korpač sa 6:2, 6:2. Meč između Korpač i Danilović, 137. i 164. igračice sveta, trajao je sat i 34 minuta.

Danilović je u prvom setu napravila dva brejka, dok su obe teniserke u prva tri gema drugog seta beležile brejkove, od kojih je dva upisala srpska teniserka.

Do kraja meča u sedmom gemu Danilović je uspela da dođe do još jednog brejka i kasnije do pobede u prvom kolu turnira. U narednoj fazi turnira protivnica će joj biti 119. teniserka sveta Rumunka Irina Bara.

Ivana Jorović, 334. teniserka sveta pobedila je 153. na WTA listi Žaklin Kristijan iz Rumunije posle tri seta, 5:7, 7:6 (6), 7:6 (3). Meč je trajao tri sata i 24 minuta.

U prvom setu teniserke su napravile pet brejkova, Kristijan jedan više i povela je u meču. U drugom setu viđen je po jedan brejk, a Rumunka je u 10. gemu imala meč loptu na servis Jorović ali je nije iskoristila, pa je odigran taj-brejk.

Srpska teniserka dobila je taj-deo igre sa 8:6.

U trećem setu obe su po dva puta izgubile svoj servis i pobednicu je odlučio taj-brejk, koji je Jorović dobila sa 7:3. Ona će u osmini finala igrati protiv Argentinke Paule Ormaečee.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here