Srpska brani Dejtonski sporazum

0

Nema prenošenje nadležnosti na BiH: Milroad Dodik, predsednik Republike Srpske
 

"Odlučni smo da gradimo Republiku Srpsku u okviru nadležnosti koje imamo po Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu. Ne prihvatamo bilo kakav prenos nadležnosti na nivo BiH koji će biti na štetu Srpske i želimo pokazati da ranije otete nadležnosti moraju da budu vraćene u našu nadležnost", rekao je novinarima Dodik.

 

Prema njegovim riječima, sve ono što danas ima u Srpskoj govori o čvrstom uverenju naroda da ona treba opstati. "Mnogo je više bilo elemenata da Srpska nestane, ali je snažna volja naroda za njenim opstankom bila dominantna. Niko ne treba da sumnja u jačanje Srpske i njen opstanak", dodao je Dodik.

 

Pročitajte još:

Milorad Dodik

* Dodik: Srpska treba da se izdvoji iz BiH

* "BiH nije zemlja u kojoj će RS ostati"

* Dodik: Mi smo za poštovanje izvornog "Dejtona"

* Amerika kroji novu Bosnu

 

On je istakao da BiH ignoriše samu sebe ukoliko bude ignorisala prava Srpske dobijena u Dejtonu i po Ustavu.

 

"Bez imalo oklevanja želimo da kažemo da smo u BiH, ali u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sve izvan toga je oteto i nikada nije bilo uz našu saglasnost", kaže Dodik.

 

Svaki put biće intonirana himna Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska deo ustavnog poretka u BiH i da ima pravo na himnu i zastavu. Prema njegovim rečima, ako neko pokrene pitanje intoniranja himne, onda je pokrenuo pitanje legitimiteta BiH.

 

"Himna Srpske ‘Moja Republika’ biće svaki put intonirana tokom obeležavanja Dana Vojske i Dana boraca Republike Srpske", rekao je novinarima Dodik.

On je naveo da je intoniranje himne bio uslov za prisustvo predstavnika Srpske današnjoj svečanosti u Kasarni "Kozara".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here