pixabay.com

Skupštinu grada Beograda danas su posetili đaci iz Krnjaka, Uzdolja i Vukovara, učesnici Regionalne škole “Sveti Sava” – programa koji se u Beogradu organizuje treću godinu za redom, radi povezivanja srpske dece iz Srbije i Hrvatske.

U gradskoj skupštini ugostio ih je član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da je ovo možda i najlepši deo posla koji obavlja zato što su deca budućnost, u ovom slučaju, srpskog naroda.

“Grad organizuje mnoštvo kreativnih radionica sa ciljem da se deca upoznaju sa glavnim gradom i maticom. U našoj zemlji će uvek imati otvorena vrata i prijatelje”, rekao je Petronijević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, radionice u okviru Regionalne škole “Sveti Sava” osmišljene su za različite uzraste.

“Ukazana nam je ogromna čast što nas posećuju i što smo u mogućnosti da organizujemo ovakve ”školice”. Trudićemo se da svake godine budu sve sadržajnije”, dodao je Petronijević.

On je podsetio na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Beograd uvek biti glavni grad svih Srba, me gde oni živeli.

Matija Jevtić, jedan od glavnih organizatora Regionalne škole “Sveti Sava”, rekao je da je tu ustanovu osnovala Sanja Lakić 2017. godine, sa ciljem da se spoje srpska deca iz Hrvatske i Srbije.

Jevtić je precizirao da je program besplatan i da letnja škola traje sedam dana tokom kojih deca imaju priliku da upoznaju kulturu, jezik, istoriju Srbije i obiđu Beograd.

“Letnju školu je prošlo oko 200 dece iz 25 gradova i sela iz Hrvatske, dok je danas došlo 150 predškolaca iz Vukovara, 16 srednjoškolaca iz Uzdolja i devet osnovaca iz Krnjaka”, naveo je Jevtić, dodaje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here