Srpska dijaspora je već u EU

0

Nada Stojković, Krsta Prtljaga, Elke Bart, Udo Bulman, Zdravko Mitrović i Svetlana Ilić
 

U foajeu Kurhausa postavljeno je nekoliko štandova na kojima su se predstavile nacije koje žive u ovom gradu. Pored kulinarskih specijaliteta, u kulturnom programu učestvovali su umetnici i folklorne grupe. Srbiju je na ovoj manifestaciji predstavljao Centralni savet Srba u Hesenu.

– Na 21. Evropskom festu želimo i mi da damo naš doprinos i pokažemo da je Srbija preko naše dijaspore već odavno u Evropskoj uniji. Pored našeg, srpskog štanda, ovde se nalaze i štandovi Alevita, Rumuna, Grka, Turaka, Mađara, Italijana, a svoj štand su imali i predstavnici religije Bahai – rekla je organizator Nada Stojković.

U kulturnom delu programa našu zemlju predstavio je Miodrag Stojković.
– Organizovali smo naš, srpski štand uz veliku pomoć vrednih članova Srpskog kulturnog umetničkog društva Oro iz Frankfurta – rekla je Vida Vučković, predsednik CSSH.

– Ovo je jasan znak našim sugrađanima poreklom iz drugih država da se radujemo jer zajedno živimo, radimo i zajedno sa njima slavimo. U našem gradu živi veliki broj vaših sunarodnika koji, iako su ovde godinama, nemaju mogućnost da ostvare sva prava jer Srbija još nije u EU. Najbolji primer je organizator, Nada Stojković, koja je više od 20 godina član u SPD, vrlo je aktivna i član predsedništva u našem gradu, ali ne može da glasa jer ima srpski pasoš. Za mene, kao političara je to motivacija da ovakve stvari koje su politici pogrešne, ispravimo – rekla je na kraju Elke Bart.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here