youtube/printscreen
Predstavnici Srpske liste

Srpska lista saopštila je neće učestvovati na vanrednim izborima 18. decembra za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

“Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće uzeti učešće na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je preko 95 odsto na ovim prostorima”, navodi se u sapštenju Srpske liste.

Kosovska predsednica Vjosa Osmani saopštila je sinoć da je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Ona je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu i naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here