EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srpska lista saopštila je da osuđuje svaki vid ugrožavanja bezbednosti “bez obzira sa koje strane dolazi” i pozvala građane da ne nasedaju “na provokacije vlasti iz Prištine”.

U saopštenju je ocenjeno da vlasti u Prištini “nastoje da naš narod na severu (Kosova) predstave kao negativce, i sebi stvore alibi za nasilne upade i maltretiranje, od Štrpca do severa Kosova i Metohije”.

Dodaje se da “u srpskim sredinama nema tenzija i sukoba, a Srbi sa Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima i ostalima žive u miru”.

Ocenili su da “to ne odgovara Prištini” koja, kako su ukazali, “skoro svakodnevno u čisto srpske sredine šalje naoružane albanske specijalce koji onda maltretiraju građane, i stvaraju haos”.

“Poštovani građani, razumejući sve što nam se dešava nedeljama unazad, mi moramo da sačuvamo mir i prisebnost, kako bi opstali i ostali na ovim prostorima i zato vas pozivamo na uzdržanost.”

Kosovska policija saopštila je prethodno danas da su njeni pripadnici, dok su aktivirali patrolni čamac u jezeru Gazivode napadnuti oružjem i da nije bilo povređenih.

Potom je ministar unutrašnjih poslova Kosova, Dželjal Svečlja ocenio da iza napada na pripadnike kosovske policije “stoje kriminalci koje štite određene srpske strukture”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here