youtube/printscreen
Predstavnici Srpske liste

Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić održali su danas onlajn sastanak sa visokim zvaničnikom SAD za Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom.

Kako je navedeno u saopštenju, Goran Rakić je rekao da očekuje da će stranke u Prištini poštovati rezultat Srpske liste, jer je to poštovanje srpskog naroda.

Rakić je naveo da je za srpski narod od vitalnog interesa da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine, i primene postignuti sporazumi.

Palmer traži da se što pre izabere predsednik Kosova

Metju Palmer je rekao da bi kosovska opozicija trebalo da ostane u Skupštini kada se bude birao novi predsednik kako bi se obezbedio kvorum, prenosi Gazeta Ekspres.

Prema njegovir rečima, poslednje što bi Kosovu bilo potrebno su novi izbori, te bi, kako je naveo, opozicija trebalo da bude lojalna svojim građanima i da se ponaša odgovorno prema državi.

– Kosovu je potrebna vlada, predsednik i put ka Evropi – rekao je Palmer.

On je naglasio da bi voleo da vidi jaku vladu, dobrog partnera SAD.

– Želeli bismo da se formira vlada, vlada koja će biti dobar, snažan partner SAD. Nemamo preferencije u politici drugih; radimo sa vladama koje su rezulat slobodnih, poštenih i demokratskih izbora. Čini se da postoji vrlo jasan put ka snažnoj vladi na Kosovu koja može biti takav partner SAD – rekao je on.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here