M. Plemić
Defile lepote: Učesnice takmičenja za Mis Kraljice pokrajine Veneto

Ponos je i čast svih Srba u italijanskoj dijaspori kada modnom pistom, uzdignute glave, prodefiluju mlade i lepe devojke iz Srbije. Svim prisutnim zemljacima, kada čuju srpsko ime i prezime, nekako zaigra srce, a nekome navire i po koja suza. Upravo to se dogodilo i u dvorcu Romea i Julije u Montekiju Mađoreu, na manifestaciji održanoj 29. maja na kojoj su predstavljene modne kreacije za leto 2021. srpsko-italijanskog udruženja Kapija Šumadije.

Graciozno, laganim i elegantim koracima, među brojnim Italijankama, koje su i bile brojčano najjače, modnom pistom prošetale su i naše Marta Petrović i Dimitra Ljubisavljević. Na reviji je predstavljen srpski stil – ručno rađeni ženski odevni predmeti od pamuka, a devojke su nosile atraktivne korsete, haljine, suknje, bluze, šešire…

Sve proteklo besprekorno

Kad je reč o italijanskom stilu, posetioci su imali priliku da uživaju u elegantnim haljinama, visoke mode, šivenim od italijanskih materijala, čiji je kreatorka Gorica Stevanović, koja je i predsednica Udruženja Kapija Šumadije iz Montekija Mađorea.

Kreacije Stevanovićeve, manekenke su modnom pistom prošetale sa velikim zadovoljstvom. Pored Italijanki i naših Marte Petrović i Dimitre Ljubisavljević, bilo je tu i devojaka drugih nacionalnosti koje su isto tako graciozno prisutnima predstavili najnovije modele.

Jedna od manekenki

Inače, Dimitra Ljubisavljević je odranije poznata čitaocima “Vesti”, jer smo o njoj pisali kada je septembra 2020. godine izabrana za najlepšu devojku i ponela titulu mis Kapije Šumadije.

Za uspomenu

– Cilj udruženja je da našim učešćem predstavimo delić Srbije i kreacije koje nam stižu od naših bratskih udruženja iz Srbije. Takođe, uz te modele, odlučila sam da predstavim i svoju kolekciju elegantnih haljina, a koju sam odlučila da izdam posle dugogodišnjeg rada za italijanske kuće visoke mode – priča za “Vesti” Gorica Stevanović, predsednica udruženja i ističe da Kapija Šumadije sarađuje sa 11 udruženja iz Srbije.

Organizatorka s učesnicama

Neki od njih su i članovi udruženja Kapija Šumadije.

– Bave se izradom ručnih radova, koje onda mi predstavljamo u Italiji na modnim revijama. Na taj način mi promovišemo i deo srpske tradicije – napominje neumorna umetnica.

Dimitra Ljubisavljević

Inače, predsednica Udruženja Gorica Stevanović, svake godine, a ovo je treća po redu, učestvuje još i u organizaciji defilea Mis Kraljice pokrajine Veneta koji se održava pod pokroviteljstvom TV Mediaset i tima organizatora iz Milana i Bolonje. Stevanovićevu su organizatori iz Milana lično pozvali da učestvuje u organizaciji.

Francuskinja u čipki

Lepa voditeljka

Simpatije publike u dvorcu Romea i Julije, uz manekenke, pobrala je i prelepa voditeljka programa, koja je takođe naše gore list, Irena Plemić. Irena srpske gene nosi po ocu, a jermenske, po majci.